Nieuws

Hier vind je al het laatste nieuws over Helden en Heroes!


Helden & Heroes 2021

gepubliceerd op 11-03-2021

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 mei organiseert Scalda “Helden en Heroes on Tour”. Een speciale, Coronaproof editie van Helden en Heroes!  In deze week worden Scalda studenten die een bijzondere prestatie hebben geleverd op originele wijze in het zonnetje gezet. 

De zoektocht naar deze Helden & Heroes is weer gestart.  In de week van 12 april maakt de selectiecommissie een keuze uit de nominaties. Deze keuze maken ze op basis van de aangeleverde motivatie en op basis van eventuele eigen ervaringen met de betreffende student. 

Helden vs Heroes 
Helden zijn excellente studenten die in het zonnetje gezet worden vanwege hun persoonlijke ontwikkeling en hun bijzondere verhaal. Heroes zijn studenten die opvallen door vakmanschap door excellente prestaties bij landelijke vakwedstrijden. 

Coronaproof! 
Door de Coronamaatregelen heeft de dag van de Helden & Heroes in 2020 geen doorgang kunnen vinden, maar dit jaar komen we met een coronaproof concept van Helden en Heroes! Hoe ziet dat eruit? In plaats van 1 dag van de Helden en Heroes organiseren we maximaal 10 mini-evenementen.

Het mini-evenement 
We maken er net als vorige jaren weer een bijzonder event van, waar trots en het delen van die trots centraal staan. Het is geen verkiezing waaruit een winnaar kiezen, maar we zetten onze Helden en Heroes op een bijzondere manier in het zonnetje.   

Picknick & interview met Juvat Westendorp 
De Helden en Heroes krijgen op een bijzondere plaats in Zeeland een exclusieve picknick aangeboden en mogen hiervoor maximaal 4 gasten (familieleden, vrienden) uitnodigen. De Helden en Heroes worden in een vintage VW-busje opgehaald door niemand minder dan presentator en acteur Juvat Westendorp! Hij zal de studenten gedurende de picknick het hemd van het lijf vragen!  

Helden en Heroes TV 
Het interview wordt gefilmd en gemonteerd tot een korte video. Deze video wordt vertoond bij ‘Helden en Heroes TV’, van 7 juni tot en met 16 juli, via de social mediakanalen van Scalda. Studenten die instemmen met deelname aan Helden en Heroes, gaan dus akkoord met het vertonen van hun video. Het is daarom ook van belang dat een student die je aanmeld, akkoord gaat met het verschijnen op video. En dus voor de camera durft te zitten.  

Waarom kiest Scalda Helden en Heroes?
De Helden en Heroes van Scalda zijn studenten met een bijzonder verhaal of studenten die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Voorgaande jaren organiseerden we de dag van de Helden en Heroes en zetten we deze studenten in het zonnetje. Tijdens het event spreekt Scalda haar waardering uit voor deze studenten; we zijn trots en delen ook graag die trots. Dit jaar gaan we dit dus doen via de mini-evenementen. Helden en Heroes sluit aan bij het excellentieprogramma van Scalda en bij de wens vanuit de organisatie om excellentie uit te dragen. 

Op de hoogte blijven? Bekijk dan de Helden en Heroes website en volg ons op Facebook en Instagram. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Andrea Maas of Sabine Mabesoone van het team Marketing en Communicatie van Scalda. Zij zijn te bereiken via info@heldenenheroes.nl!


Kom jij ook naar de dag van de Helden en Heroes op 18 april 2019?

gepubliceerd op 28-03-2019

Op donderdag 18 april 2019 viert Scalda de Dag van de Helden en Heroes. Op deze dag vieren we het succes van de Heroes en bedanken we de Helden voor hun inzet en inspiratie. Tijdens een spetterende bijeenkomst zetten we de Helden en Heroes in het zonnetje. Dit jaar is ook extra bijzonder, omdat we dan ons 5-jarig jubileum vieren. En tijdens onze jubileumeditie zijn we ook zeker onze ‘oud’ Helden en Heroes niet vergeten. Je bent van harte welkom om dit met ons mee te vieren!

In totaal hebben we 22 aanmeldingen, waarbij we 37 studenten eren. Alle Helden en Heroes dragen een bijzonder verhaal met zich mee. Een verhaal van kracht, lef, doorzettingsvermogen, ambitie of vakmanschap. Deze verhalen worden tijdens de bijeenkomst met alle aanwezigen gedeeld onder leiding van Juvat Westendorp (bekend van o.a. So You Think You Can Dance, GTST en diverse speelfilms).

Voorafgaand aan de bijeenkomst, die tussen 15.00 uur en 17.30 uur plaats vindt op de Scalda-locatie Edisonweg 4a in Vlissingen, komen de Helden en Heroes op locatie Scalda Podium in Middelburg samen voor een high-tea. Van daaruit worden ze met limousines naar Vlissingen vervoerd voor een spectaculaire entree.

Met het project Helden en Heroes laat Scalda zien trots te zijn op alle studenten die met behulp van hun opleiding hun dromen laten uitkomen of hun ambitie achterna gaan, ondanks de eventuele hindernissen die zij op die route tegenkomen. Het is een uniek project waar met name de veelzijdigheid van het middelbaar beroepsonderwijs centraal staat. Binnen deze veelzijdigheid werken bij Scalda dagelijks zo’n 800 medewerkers met passie aan de opleiding van meer dan 9000 studenten. De Helden en Heroes werden voorgedragen door hun docenten, medestudenten of door externen.

Iedereen is van harte welkom om dit met ons mee te vieren!

Programma
15.00-15.30 Ontvangst
15.30-17.00 Spetterende bijeenkomst: korte intro met jubileumverhalen (filmpje); maak kennis met onze Helden en Heroes 2019
17.00-17.30 Napraten met hapje en drankje

Locatie: Scalda Edisonweg 4a in Vlissingen
Wil jij er graag bij zijn? Meld je dan eerst even aan! In verband met het beperkte aantal plaatsen is vooraf aanmelden verplicht. Aanmelden kan tot en met vrijdag 12 april 2019. De toegang is gratis. Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding.

Met trots stellen wij onze Helden en Heroes van 2019 tijdens de Dag van de Helden en Heroes aan je voor. De komende tijd ga je via onze communicatiekanalen geregeld iets van deze kanjers horen:

Wesley van de Voorde en Bryan Vink
Chris Dijst en Elise van der Marel
Tham Cao
Collin Heijwegen
Sarah Jensen
Azat Erdem
Team Ad Fundum (Rick de Vlieger, Richard Coehoorn, Tristan van Sabben, Micha Lambregts, Priscilla de Jager, Bart Samijn, Irina van den Berg, Britt Jansen, Arniek Steenpoorte, Arjan Oostdijk)
Berhan Tafere
Dylan Noordenbos
Tessa Snijders
Kim Kempeneers
Ike Vermeulen
Gerben Swart
Maurice Bal
Maxime de Pan
Maxim Janse
Dirk Harpe
Melvin van der Borgt
Thijn Minekus, Yannick van de Guchte, Anne van Marion en Fleur de Meijer
Noa Tanghe
Jan Zoet
Sander van Oost
Hendrika Sperling


Gelachen, gehuild, geglunderd en genoten

gepubliceerd op 03-05-2018

Scalda heeft haar Helden en Heroes op donderdag 19 april tijdens de Dag van de Helden en Heroes een onvergetelijke dag bezorgd. Ook het publiek was, net als vorige jaren, enthousiast en geroerd door de bijzondere verhalen. In totaal werden 18 studenten in het zonnetje gezet. De komende weken kan iedereen kennis maken met de onze Helden en Heroes via de website, MijnScalda en social media.

Dag van de Helden en Heroes
De dag begon voor de Helden Heroes met een lunch in schoolrestaurant Puur a la Carte in Middelburg. Via het etentje maakte de Helden en Heroes met elkaar kennis en deelde ze hun verhalen. Van daaruit werden ze met twee limousines naar Vlissingen gebracht. Daar wachtte docenten, familie en vrienden hun opkomst af. Onder luid applaus werden zij ontvangen voor een onvergetelijke entree. Tijdens de spetterende bijeenkomst maakte het publiek kennis met alle verhalen onder leiding van Juvat Westendorp. Er werd gelachen, gehuild, geglunderd en genoten. Vooral het verhaal van Koen Loonen, die vecht tegen kanker, maakte bij iedereen diepe indruk. Ook via de livestreamverbinding op Facebook werd gereageerd op de bijzondere verhalen. “Wat een prachtige, ontroerende verhalen en geweldige prestaties weer van deze groep jongvolwassenen.” De livestream is inmiddels al meer dan 2000 keer bekeken.

Scalda is trots op haar studenten, die met behulp van hun opleiding willen groeien, ondanks de hindernissen en tegenslagen die ze tegenkomen.

Terugkijken
Was je er niet bij of wil je alles herbeleven? Bekijk dan de livestream. Volg de Helden en Heroes ook op Facebook en bekijk de filmische portretten van de studenten als eerste.

Facebookpagina Helden en Heroes
Bekijk de livestream


19 april viert Scalda Dag van de Helden en Heroes 2018

gepubliceerd op 10-04-2018

Op donderdag 19 april 2018 viert Scalda de Dag van de Helden en Heroes. Op deze dag vieren we het succes van de Heroes en bedanken we de Helden voor hun inzet en inspiratie. Tijdens een spetterende bijeenkomst zetten we de Helden en Heroes in het zonnetje.

In totaal worden er 18 studenten geëerd. Alle Helden en Heroes dragen een bijzonder verhaal met zich mee. Een verhaal van kracht, lef, doorzettingsvermogen, ambitie of vakmanschap. Deze verhalen worden tijdens de bijeenkomst met alle aanwezigen gedeeld onder leiding van Juvat Westendorp (bekend van o.a. So You Think You Can Dance, GTST en diverse speelfilms).

Voorafgaand aan de bijeenkomst, die tussen 15.00 uur en 17.30 uur plaats vindt op de Scalda-locatie Edisonweg 4a in Vlissingen, komen de Helden en Heroes bij schoolrestaurant Puur a la Carte in Middelburg samen voor een high-tea. Van daaruit worden ze met drie limousines naar Vlissingen vervoert voor een spectaculaire entree.
Met het project Helden en Heroes laat Scalda zien trots te zijn op alle studenten die met behulp van hun opleiding hun dromen laten uitkomen of hun ambitie achterna gaan, ondanks de eventuele hindernissen die zij op die route tegenkomen. Het is een uniek project waar met name de veelzijdigheid van het middelbaar beroepsonderwijs centraal staat. Binnen deze veelzijdigheid werken bij Scalda dagelijks zo’n 800 medewerkers met passie aan de opleiding van meer dan 9000 studenten. De Helden en Heroes werden voorgedragen door hun docenten, medestudenten of door externen.

Iedereen is van harte welkom om dit met ons mee te vieren!

Programma
15.00-15.30 Ontvangst
15.30-17.00 Spetterende bijeenkomst: maak kennis met onze Helden en Heroes
17.00-17.30 Napraten met hapje en drankje
Locatie: Scalda Edisonweg 4a in Vlissingen

Onze Helden en Heroes 2018
Met trots stellen wij onze Helden en Heroes van 2018 tijdens de Dag van de Helden en Heroes aan je voor. De komende tijd ga je via onze communicatiekanalen geregeld iets van deze kanjers horen:
• Evelien Cannoo
• Jeffrey Buijl
• Kalai van Vossen
• Mitchel Bakker
• Margaretha Schelfhout
• Vinnie de Laat
• Bashar Seif Eddin
• Rachel Joziasse
• Sjanine Breen
• Koen Loonen
• Mandy van den Beemt
• Ike Vermeulen
• Anjana Gort en Nigel Kuijl
• Roy Avezaat
• Jarno Zuidweg
• Esmeralda Bouman
• Saddigha Ghulamhossein Hosseinali


Helden en Heroes 2017 bekend!

gepubliceerd op 23-03-2017

Jawel, we zijn rond… meer dan rond zelfs, want er kan echt niemand meer bij. Maar wat zijn we trots op deze bijzondere groep studenten en hun prestaties! Dit jaar hebben we maar liefst 18 studenten die zichzelf Held en/of Hero mogen noemen. Een nieuw record!

De komende weken stellen we de Helden en Heroes van 2017 op deze website aan je voor. Maar voor het zover is, gaan we ze eerst het hemd van het lijf vragen en op de foto zetten. Nieuwsgierig wie onze Helden en Heroes zijn? Hieronder vind je ze op een rijtje:

CIOS Goes-Breda
Endy Ibignosa
Bob Lanser
Noa Schell

College voor Hotelmanagement en Gastronomie
Omar Rodjan

College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging
Ayca Grim
Jorina Buth
Jorike den Hertog

College voor Welzijn
Amber van der Heijden
Tamara van den Berg

College voor Zakelijke en Commerciële Dienstverlening

Alanis Bouman
Mark Tramischus
Dena Huegen
Andrey van Tienen
Anouk de Neef
Reza Alizadeh

College voor Techniek en Design
Ezra de Fretes

College voor Educatie
Saba Haile Okbagergish

Maritiem en Logistiek College De Ruyter

Ildar Wondergem

VAN HARTE GEFELICITEERD!


Wie worden de Helden en Heroes van 2017?

gepubliceerd op 13-02-2017

Welke student verdient het beloond te worden om wat hij of zij gedaan heeft? Welke student mag wel eens in het zonnetje gezet worden? Welke student heeft zowel passie, talent en ambitie dat anderen daar jaloers op zouden zijn? Kortom: welke student is een echte held of een hero?

Gezocht: de Helden en Heroes van Scalda
In ieder college zitten ze: stille helden die ondanks tegenslag doorzetten om het uiterste uit zichzelf te halen. Studenten die hun kop boven het maaiveld durven uit te steken maar daarbij zichzelf niet verliezen. Helden met een verhaal. Zij staan soms lijnrecht tegenover de uitblinkers die laten zien wat vakmanschap inhoudt. Die uitblinken in dat waarvoor ze worden opgeleid. Heroes die prijzen winnen in vakwedstrijden en laten zien wat je kunt bereiken met passie en talent. Naar die Helden en Heroes zijn wij op zoek. Want op die studenten zijn we best een beetje (veel) trots, alleen laten we dat soms nog zo weinig zien. Die studenten mogen best een eens schouderklopje krijgen en dat mag de hele wereld weten!

Dag van de Helden en Heroes
Woensdag 19 april, locatie Edisonweg VLISSINGEN
Al deze Helden en Heroes worden tijdens de Dag van de Helden door Scalda geëerd. In een bijeenkomst - waarvoor vrienden, familie, BPV-bedrijven en docenten worden uitgenodigd - komen alle verhalen samen en wordt iedere Held of Hero in het zonnetje gezet. Het belooft net als vorig jaar een echt feest te worden waar trots en het delen van die trots centraal staan. Het is geen verkiezing waaruit een winnaar wordt gekozen, maar een huldiging met een feestelijke stemming. Een dag waar je blij van wordt!

Maar het begint allemaal met aanmelden:

Docenten van Scalda kunnen de namen van hun Helden en Heroes tot 1 maart 2017 doorgeven door een mail te sturen naar: info@heldenenheroes.nl.


Dag van de Helden en Heroes 21 april 2016

gepubliceerd op 19-04-2016

Op donderdag 21 april viert Scalda voor de tweede keer de Dag van de Helden en Heroes. Tijdens een spetterende bijeenkomst op Scalda locatie Vlissingen worden vanaf 15 uur Helden en Heroes in het zonnetje gezet: succesvolle studenten (heroes) worden gehuldigd voor hun bijzondere prestatie en studenten met een bijzondere, persoonlijke ontwikkeling worden bedankt voor hun inzet en inspiratie (helden).

In totaal worden er 15 studenten geëerd. Twee van deze Helden vertegenwoordigen een groep van 11 studenten die eerste hulp aanboden bij een ongeluk wat vlakbij school plaatsvond. Alle Helden en Heroes dragen een bijzonder verhaal met zich mee. Een verhaal van kracht, lef, doorzettingsvermogen, ambitie of vakmanschap. Deze verhalen worden tijdens de bijeenkomst met alle aanwezigen gedeeld onder leiding van Ad-Just (bekend van o.a. de lama’s en de tv-commercial van Corendon).

Voorafgaand aan de bijeenkomst, die tussen 15.00 uur en 17.30 uur plaats vindt op de Scalda-locatie Edisonweg 4a in Vlissingen, komen de Helden en Heroes bij schoolrestaurant Puur a la Carte in Middelburg samen voor een high-tea. Van daaruit worden ze met twee limousines naar Vlissingen vervoert voor een spectaculaire entree.

Met het project Helden en Heroes laat Scalda zien trots te zijn op alle studenten die met behulp van hun opleiding hun dromen laten uitkomen of hun ambitie achterna gaan, ondanks de eventuele hindernissen die zij op die route tegenkomen. Het is een uniek project waar met name de veelzijdigheid van het middelbaar beroepsonderwijs centraal staat. Binnen deze veelzijdigheid werken bij Scalda dagelijks zo’n 800 medewerkers met passie aan de opleiding van meer dan 9000 studenten. De Helden en Heroes werden voorgedragen door hun docenten, mentoren of coaches.

Van 9 Helden en Heroes wordt een filmisch portret gemaakt dat vanaf woensdag 27 april wekelijks te zien is op CTV Zeeland. Ook via op deze site kunnen de portretten worden bekeken en zijn de verhalen van alle Helden en Heroes te lezen.

Programma
15.00-15.30 Ontvangst
15.30-16.30 Spetterende bijeenkomst: maak kennis met onze Helden en Heroes
16.30-17.30 Napraten met hapje en drankje


Trotse studenten over oranje loper tijdens Dag van de Helden en Heroes

gepubliceerd op 01-05-2015

Op dinsdag 21 april stapten 16 studenten uit 3 limousines zo de oranje loper op tijdens de Dag van de Helden en Heroes op onze locatie Edisonweg. Tijdens een spetterende bijeenkomst werden zij geëerd en gehuldigd voor hun prestaties, doorzettingsvermogen, lef, uithoudingsvermogen en positiviteit.

Familie, klasgenoten, vrienden, docenten en belangstellende gaven de Helden en Heroes onder leiding van presentator Ad-Just Bouwman een oorverdovend Amerikaans applaus. Eenmaal op het podium ging Ad-Just met de Helden en Heroes in gesprek over hun belevenissen. Zo kregen de aanwezigen eindelijk eens een gezicht bij Held Stijn van Kervinck, student juridisch medewerker én initiatiefnemer van de actie 'Zeg Nee tegen de Zeeuwse Dienstregeling' en bleek Jasper Scharff naast mogelijk toekomstig Europarlementariër ook dichter te zijn.

De Horeca Heroes Linda Willemse, Lauke Koolwijk, Jimmy Hassan en Geert van de Voorde spraken uitgebreid over het winnen van een podiumplaats en het leveren van prestaties onder druk tijdens de vakwedstrijd Junior Host en Junior Chef of the Year. Bakker Bas Goossen voelde zich bovenal bakker, ook tijdens het winnen van de International Bakkery Cup in Italië.

Bootvluchteling Shoja Ali werd voorafgaand aan de bijeenkomst geportretteerd door filmmaker Joop Gräve-Menting van Threetwoone. De première van het filmisch portret met daarin aandacht voor het haast ongelofelijke verhaal van Shoja maakte een diepe indruk op de aanwezigen.

Steef van de Gruijter en Jacco Visser vertelden vervolgens over hun ervaringen als eerste directeur en secretaris van het Shared Service Centre in Vlissingen. Onderuitgezakt vertelden zij vol trots over de ervaringen op de managementconferentie van het CVI in maart, waar zij een presentatie gaven over het project.

Toen Vicky de Kunder en Louise Gelens, beide studenten Gezondheidszorg, het podium betraden werd meteen het leeftijdsverschil tussen beiden duidelijk. Toen ook baby Aylin aanschoof, die Vicky met veel passie en liefde had verzorgd tijdens haar stage in het ziekenhuis was het plaatje compleet. Drie sterke vrouwen: Aylin nog geen jaar oud, Vicky rond de 20, Louise rond de 60. Ook dat is mbo!

En ook daarna namen drie andere sterke vrouwen de plek op de bank over: drie sportieve dames van CIOS Goes-Breda vertelden over stage lopen in het buitenland en over het durven zijn wie je bent. Kylie de Beule ging voor haar stage twee keer naar Ethiopië en Jessica van Koeveringe liep stage in Litouwen. Sanne Nijsse durfde uit te komen voor haar seksuele geaardheid, een dappere stap die in de sportwereld nog steeds taboe is. Ook haar portret ging in première.

Tot slot schoof studente Maatschappelijke Zorg Carolien Voogdt aan. Zij werd door haar docenten geprezen om haar doorzettingsvermogen en positieve houding. Ondanks een fysieke beperking, waardoor ze haar energie enorm moet verdelen en de zorg voor haar zieke moeder, volgt ze een versneld traject. Daarbij is zij een inspiratie voor andere studenten en weet zij haar eigen ervaringen om te zetten in haar beroepsprofiel.

Iedereen die heeft meegewerkt aan deze dag: bedankt! Alle Helden en Heroes hebben na afloop persoonlijk hun dank uitgesproken voor de geweldige dag. 'We hebben echt in het zonnetje gestaan', aldus de Helden en Heroes.


Helden en Heroes in beeld

gepubliceerd op 30-04-2015

Op woensdag 22 april om 18.45 uur is het eerste portret in première gegaan op CTV Zeeland. De komende weken kun je iedere woensdag om 18.45 uur een portret bekijken op CTV Zeeland. De uitzendingen worden ieder uur herhaald. Ook via de CTV Zeeland App en de via Uitzending Gemist op de website van CTV Zeeland kun je de aflevering terugkijken. Volg je Helden en Heroes op Facebook of op Twitter dan vind je ook daar de filmpjes terug.