Onze Helden en Heroes

2021


Kirsten de Blaeij

Kirsten de Blaeij

Kirsten maakte haar havo niet af en besloot al snel gewoon te gaan werken. Inmiddels is ze moeder van 2 kinderen en vond ze het hoog tijd om zich verder te ontwikkelen.

Lees verder »

Cailynn Speel

Cailynn Speel

Cailynn Speel won vorig jaar zilver op het NK Skills en plaatste zich dit jaar weer! Deze schoonheidsspecialiste in opleiding heeft haar passie gevonden.

Lees verder »

Elian Wisse

Elian Wisse

Elian Wisse heeft een bijzonder jaar achter de rug. Een pittig jaar, met een moeilijke thuissituatie en daarnaast een uitdagende stageopdracht.

Lees verder »

Jennifer van Steenpaal

Jennifer van Steenpaal

Jennifer van Steenpaal stond tijdens haar opleiding tot verpleegkundige in de frontlinie. Met als gevolg dat ze zeer ernstig werd getroffen tijdens de eerste coronagolf.

Lees verder »

Paulien Huijskens

Paulien Huijskens

Paulien (19) heeft het niet makkelijk gehad in deze corona-tijd. Alle houvast en regelmaat viel weg, waardoor ze iets zocht wat haar bezig hield en haar controle gaf.

Lees verder »

Gaia Wayman

Gaia Wayman

Gaia (23) volgt de opleiding Bloem, groen en styling en is onze Skills finalist! Helaas ging dat niet door, maar gelukkig kwam er een vervangende online vakwedstrijd.

Lees verder »

Indy Kaijser

Indy Kaijser

Indy Kaijser zit in het eerste jaar van de opleiding Zelfstandig werkend kok en heeft tijdens haar laatste jaar op het VMBO samen met haar team de nationale finale van Skills Talents gewonnen.

Lees verder »

Abdul Al Katta

Abdul Al Katta

Abdul Al Katta volgt de opleiding Sport en Bewegingscoördinator bij CIOS Zuidwest-Nederland, onderdeel van Scalda.

Lees verder »

2019


Sander van Oost

Sander van Oost

Sander van Oost (20) uit Tholen is derdejaarsstudent en volgt de opleiding Brood en Banket. Hij veroverde op het Nederlands Kampioenschap een bronzen medaille. Een mooie beloning voor het harde werken!

Lees verder »

Noa Tanghe

Noa Tanghe

Noa Tanghe (18) uit Oostburg is tweedejaars student en volgt de opleiding Manager/ondernemer Horeca.

Lees verder »

Jan Zoet

Jan Zoet

Jan Zoet (17) uit Ouddorp is eerstejaarsstudent en volgt de opleiding Brood en Banket. Door zijn bakkunsten veroverde hij op het Nederlands Kampioenschap Brood- en Banketbakken een fantastische eerste plek op het onderdeel Uitvoerend Brood- en Banketbakker.

Lees verder »

Azat Erdem

Azat Erdem

Azat kwam in zijn derde levensjaar van Turkije naar Nederland. Hij kwam terecht in Breskens waar niet veel allochtonen woonden. Door zijn grote taalachterstand werd zijn intelligentie constant onderschat- tot hij terecht kwam op Scalda. Nu is hij opgeklommen tot niveau 4 en dat gaat fantastisch. Azat is door zijn achtergrond een echte doorzetter geworden. “Als je iets echt wil en doorzet, dan kan je het bereiken”.

Lees verder »

Berhan Tafere

Berhan Tafere

Held Berhan Tafere komt oorspronkelijk uit Eritrea. Drie jaar geleden vluchtte ze uit haar geboorteland en belandde na wat omzwervingen, samen met haar twee dochters in Middelburg. Ze heeft het enorm naar haar zin, ze straalt nu, maar ondanks haar prachtige stralende glimlach is haar verdriet pijnlijk zichtbaar.

Lees verder »

Collin Heijwegen

Collin Heijwegen

Collin Heijwegen uit Oostburg volgt de niveau 3 opleiding Zelfstandig werkend Kok bij Scalda. Met zijn 24 jaar is hij in zijn klas een beetje een vreemde eend in de bijt. “Ik ben begonnen in een klas waar veel leerlingen een voorsprong op mij hadden. Zij hadden op de middelbare school al een vooropleiding gedaan via Foodlab. Ik was een van de weinige die dat niet had. In het begin was dat best een beetje een struggle, maar aan het eind van het jaar kwam ik er steeds meer in en in het tweede jaar kon ik ook steeds meer mijn eigen inbreng erin kwijt.” Inmiddels zijn de rollen omgedraaid en komen zijn klasgenoten bij hem aankloppen voor hulp.

Lees verder »

Dirk Harpe

Dirk Harpe

Dirk Harpe is 23 jaar en komt uit Gapinge. Tijdens het NK voor beroepen in maart won hij in de RAI in Amsterdam de gouden plak in de wedstrijd Autotechnicus. Daarmee volgt Dirk oud-Hero Ezra de Fretes op als de tweede gouden Technisch Specialist personenauto’s van Scalda.

Lees verder »

Dylan Noordenbos

Dylan Noordenbos

Dylan is nog maar 16, maar is al hard aan de weg aan het timmeren als marketeer. Naast zijn opleiding Marketing & Communicatie heeft hij zijn eigen bedrijf, NOBO Reclame. Hij bouwt websites, verzorgt de grafische vormgeving en verdiept zich in de informatieverspreiding van zijn klanten. Dylan weet van jongs af aan al wat hij wil en gaat vastberaden op zijn doel af.

Lees verder »

Elise van der Marel<br />en Chris Dijst

Elise van der Marel
en Chris Dijst

Elise en Chris zetten samen een afstudeerproject op om geld op te halen voor het Nationaal MS Fonds. Samen haalden ze met hun actie bijna €400,- op voor dit doel en kregen ze een flinke dosis media aandacht! Tijdens de ophaalactie werden ze geholpen door de vader van Chris, die al bijna 20 jaar MS heeft. “We wilden ook laten zien wat hij nog allemaal kan, ondanks zijn MS”

Lees verder »

Gerben Swart

Gerben Swart

Gerben Swart (19) uit Vlissingen volgt de vierjarige opleiding Technicus Engineering Werktuigbouwkunde bij Scalda. Hij zit nog maar in zijn derde jaar, toch won hij tijdens het Nederlands Kampioenschap voor beroepen zilver op het onderdeel CAD-tekenen. Hoewel CAD-tekenen maar een onderdeel van de opleiding is, is het wel Gerben’s lievelingsonderdeel. “Ik ben altijd graag creatief geweest en ik teken graag. Het is heel erg leuk om een tekening te produceren, zodat iemand in de werkplaats kan maken wat jij hebt uitgetekend,” legt hij uit.

Lees verder »

Ike Vermeulen

Ike Vermeulen

Vorig jaar was Ike een van Scalda’s Helden & Heroes, vanwege zijn eerste plaats op het NK CAD-tekenen. Dit jaar nam hij opnieuw deel aan de Skills Heroes vakwedstrijd en won hij wederom de gouden medaille! In augustus vertrekt hij naar Rusland om mee te doen aan het WK.

Lees verder »

Kim Kempeneers

Kim Kempeneers

Toen Kim Kempeneers (22) uit Halsteren vijf jaar oud was kreeg ze de ziekte Meningokokken B. Een ziekte veroorzaakt door de bacterie meningokok. Deze ziekte kan hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging veroorzaken. Kim kreeg het laatste, ze moest vechten voor haar leven. Uiteindelijk besloten de artsen om haar beide onderbenen en een vingerkootje te amputeren. Jaren van revalidatie en operaties volgden.

Lees verder »

Maurice Bal

Maurice Bal

Ondanks de moeilijke opdrachten lukte het Maurice om tijdens de Skills Heroes vakwedstrijd brons te behalen in de richting Elektrotechnicus Gebouwen!

Lees verder »

Maxim Janse

Maxim Janse

Deze student aan Scalda College voor Commerciële en Zakelijke Dienstverlening is een échte verkoopspecialist! Maxim behaalde namelijk zilver op de Skills Heroes vakwedstrijden voor het mbo. “Skills Heroes is een prachtige kans, dus pak ‘m!”

Lees verder »

Maxime de Pan

Maxime de Pan

Maxime de Pan uit Hulst volgt de opleiding Tandartsassistent bij Scalda in Goes. In het voorjaar van 2019 deed ze mee aan Skills Heroes, het NK voor beroepen. Ze bereikte de finale en werd daar tweede van Nederland. “Ik had nooit verwacht dat ik zilver zou winnen!”

Lees verder »

Melvin van der Borgt

Melvin van der Borgt

Melvin van der Borgt is 19 jaar oud en komt uit Wilhelminadorp. Tijdens de finals van Skills Heroes, het Nationaal Kampioenschap voor beroepen won hij goud in de richting bedrijfsadministrateur/ financieel administratief medewerker.

Lees verder »

Sarah Jensen

Sarah Jensen

Elk bedrijf waar Sarah binnenloopt, biedt haar een baan aan. En dat is niet voor niks. Ze werkt ontzettend hard, ze is leergierig en ook nog eens heel spontaan. Soms moet ze een stapje terug doen, want energie is niet eindeloos, maar de ontwikkeling die ze op CIOS heeft doorgemaakt, maakt haar tot een waardevol mens op persoonlijk en professioneel gebied!

Lees verder »

Team Ad Fundum

Team Ad Fundum

Aan het begin van het schooljaar werden Rick de Vlieger, Richard Coehoorn, Tristan van Sabben, Micha Lambregts, Priscilla de Jager, Bart Samijn, Irina van den Berg, Britt Jansen, Arjan Oostdijk en Arniek Steenpoorte door hun docenten bij elkaar gebracht om mee te doen aan nationale ontwerpwedstrijd SLIMCirculair. De eerste opdracht: bedenk een naam! Het team kwam met de naam Ad Fundum, wat in het Latijn betekent ‘terug naar de bron’. Een naam die ze goed vonden passen bij het doel van de wedstrijd: het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende, duurzame en circulaire ontwerp maken.

Lees verder »

Team Cooking Battles

Team Cooking Battles

Tijdens de Horecabeurs in Goes wonnen studenten Thijn Minekus en Yannick van de Guchte, Anne van Marion en Fleur de Meijer tijdens de Cooking Battles in Goes de prijs voor ‘beste bier/wijn –spijscombinatie en cocktail’. Thijn en Yannick studeren beiden bij Scalda voor Zelfstandig werkend kok, Fleur doet de opleiding gastvrouw, Anne de opleiding Horecamanager/ ondernemer. Het was voor het eerst dat het team samenwerkte.

Lees verder »

Wesley van de Voorde <br />  en Bryan Vink

Wesley van de Voorde
en Bryan Vink

Toerisme-toppers Wesley en Bryan wonnen samen de tweede prijs tijdens de strijd om de Toerisme Bokaal. Dankzij hun werkervaring in hotels en vakantieparken wisten ze de opdrachten in de categorie Frontoffice zeer professioneel en klantvriendelijk uit te voeren. Ondanks persoonlijke worstelingen werken de mannen hard aan hun toekomst en hebben ze allebei al een baan aangeboden gekregen (voor) na hun studie!

Lees verder »

Tessa Snijders

Tessa Snijders

Tessa volgt de opleiding Dierenverzorger en heeft dan ook een grote voorliefde voor dieren. Tijdens haar opleiding is haar interesse in reptielen enorm gegroeid, maar ook met andere beestjes kan ze goed omgaan. Tijdens de Skills Heroes vakwedstrijd won ze namelijk brons!

Lees verder »

Tham Cao

Tham Cao

Tham deed al aan meerdere horecawedstrijden mee. Dit schooljaar won ze de voorronde in de richting Gastheer/Gastvrouw en mocht ze door naar het NK Skills Heroes, waar ze brons behaalde. Sinds haar 16e werkt ze bij het drie sterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen.

Lees verder »

2018


Anjana Gort en Nigel Kuijl

Anjana Gort en Nigel Kuijl

In maart schreef Anjana uit Westkapelle een gepassioneerde brief naar de organisatie van Helden en Heroes, waarin zij vroeg om haar klasgenoot Nigel Kuijl uit Groede te nomineren als held: 'Nigel viel mij direct al op bij de allereerste kennismaking. Hij viel niet op doordat hij de aandacht trok, maar juist omdat hij stil stond, een beetje verscholen achterin de klas.'

Lees verder »

Bashar Seif Eddin

Bashar Seif Eddin

Bashar is 23 jaar, komt uit Syrië en is inmiddels zo’n 3 jaar in Nederland. Door de oorlog in zijn thuisland is hij samen met zijn familie naar Nederland gevlucht. Nu volgt hij bij Scalda College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging de kappersopleiding en hoopt hij versneld af te studeren. Volgens zijn docente Ilona van der Have is hij een erg gemotiveerde student met een grote passie voor het kappersvak. “Mijn grote droom is het openen van mijn eigen kapsalon,” glundert Bashar.

Lees verder »

Esmeralda Bouman

Esmeralda Bouman

Na de opleiding Toerisme bij Scalda en een korte uitstap naar het hbo, koos Esmeralda uiteindelijk voor de opleiding Bedrijfsadministrateur niveau 4 bij Scalda. Haar doel is duidelijk: haar passie voor toerisme en kennis van bedrijfsadministratie later combineren in haar eigen hotel.

Lees verder »

Evelien Cannoo

Evelien Cannoo

Evelien is 19 jaar oud en volgt de niveau 4 opleiding Horeca Ondernemer/Manager. Ze is voorgedragen door haar docent Wim-Theo van Yperen Van Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie: “Evelien is een ontzettend harde werker en sociaal erg sterk. Zo doet ze er alles aan om de sfeer in de klas goed te houden. Daarnaast is ze een echte doorzetter. Ondanks haar dyslexie gaat ze het schrijven van een ondernemingsplan niet uit de weg.”

Lees verder »

Ike Vermeulen

Ike Vermeulen

Toen hij aan de opleiding Werktuigbouwkunde begon bij Scalda, wist hij niet eens dat CAD-tekenen bestond... Nu is hij Nationaal Kampioen in dat vak en vertrekt hij in het najaar naar Boedapest voor het Europees Kampioenschap CAD-tekenen.

Lees verder »

Jarno Zuidweg

Jarno Zuidweg

Jarno volgt de opleiding Junior Accountmanager bij Scalda College voor Commerciële en Zakelijke Dienstverlening in Middelburg. Hij heeft een grote passie voor de wielersport. Zelf heeft hij op hoog niveau gefietst, maar door een blessure werd hij genoodzaakt om te stoppen.

Lees verder »

Jeffrey Buijl

Jeffrey Buijl

Jeffrey won de eerste prijs tijdens de Nederlandse Bocuse d’Or wedstrijd en werd benoemd tot ‘beste commis’ (beste aankomende kok). In de wedstrijd kookte hij samen met zijn leermeester, Kees Visser van Restaurant Bij Kees. Van hem leerde Jeffrey de eerste kneepjes van het vak.

Lees verder »

Koen Loonen

Koen Loonen

Het verhaal van de 21-jarige Held Koen van Loonen is er een die niet in je koude kleren gaat zitten. Koen heeft namelijk Neuroblastoomkanker. Een grillige onvoorspelbare zeldzame kinderziekte die meestal voorkomt bij jonge kinderen.

Lees verder »

Kalai van Vossen

Kalai van Vossen

Kalai van Vossen uit Sint Maartensdijk won in september 2017 de tweede plaats tijdens de World Master Chef Competition for Cantonese Cuisine (WMCCCC) in Hong Kong. Een bijzonder prestatie, want Kalai is hartstikke Hollands.

Lees verder »

Mandy van den Beemt

Mandy van den Beemt

Mandy van den Beemt is 20 jaar, komt uit Papendrecht en studeert aan het CIOS in Goes. Daar studeert ze binnenkort af in twee profielen: BOS (Buurt, Onderwijs en Sport) en BAG (Sport- en Bewegings Agoog). Uniek want normaal studeer je af in 1 profiel. Het bewijst hoe gedreven en leergierig Mandy is. “Ik wist in groep 6 al dat ik gymjuf wilde worden,” zegt ze nuchter.

Lees verder »

Margaretha Schelfhout

Margaretha Schelfhout

Margaretha is 28 jaar en komt uit Heikant. In 2005 begon ze aan de opleiding Maatschappelijke Zorg. Ze was naar eigen zeggen een rebelse puber met weinig structuur: “Ik kwam in aanraking met de verkeerde vrienden, ging op mezelf wonen, probeerde geregeld wat stomme dingen uit en belande door slaapgebrek in een psychose.”

Lees verder »

Mitchell Bakker

Mitchell Bakker

Mitchell is student Zelfstandig werkend kok bij Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie. Toen hij de kans kreeg om deel te nemen aan een kookwedstrijd in India twijfelde hij geen moment.

Lees verder »

Rachel Joziasse

Rachel Joziasse

Rachel kreeg het vak met de paplepel ingegoten. Haar moeder inspireerde haar al van kinds af aan. Rachel wist het zeker: “ik wil kapper worden!” Ze volgt de BBL kappersopleiding bij Scalda en gaat éen dag in de week naar school, de rest van de week werkt ze bij Wave Hairstyling in Oost- Souburg.

Lees verder »

Roy Avezaat

Roy Avezaat

Roy is 18 jaar en volgt de opleiding Medewerker ICT bij Scalda. Op 11 februari 2018 plaatste Roy een openbaar bericht op zijn Facebookpagina waarin hij zijn idee; een datingsite voor mensen met een (lichamelijke) beperking, kenbaar maakte.

Lees verder »

Saddigha Ghulamhossein Hosseinali

Saddigha Ghulamhossein Hosseinali

Saddigha is 19 jaar oud en komt uit Afghanistan. Ze woont ondertussen al 8 jaar in Nederland. Haar ouders vluchtten uit Afghanistan om een betere toekomst voor Saddigha, haar twee broertjes en haar zusje te vinden.

Lees verder »

Sjanine Breen

Sjanine Breen

Sjanine heeft onlangs meegedaan aan Skills Heroes. Tijdens de finale heeft ze de tweede plaats behaald in de vakrichting Apothekersassistent. Alle deelnemers waren erg sterk in hun vak, daarom had Sjanine er niet op gerekend dat ze tweede zou worden.

Lees verder »

Vinnie de Laat

Vinnie de Laat

Vinnie de Laat is 21 jaar, komt uit Breda en zit op het CIOS in Goes. Hij besloot als eerbetoon aan zijn vader, neefje en studievriend Koen (ook Held van 2018) om mee te gaan doen aan Alpe d’HuZes.

Lees verder »

2017


Alanis Bouman

Alanis Bouman

Alanis heeft onlangs meegedaan aan Skills Heroes. Tijdens de finale, in de RAI in Amsterdam, heeft ze goud gewonnen in de vakrichting Verkoper. Zelf had ze niet verwacht dat ze zou winnen en tijdens de prijsuitreiking leek het voor haar alsof ze bij de Oscaruitreiking stond! Om zichzelf te motiveren maakte ze gebruik van post-it’s die overal op haar laptop terug te vinden waren.

Lees verder »

Amber van der Heijden

Amber van der Heijden

Amber is 19 jaar en zit in haar laatste jaar van de opleiding Onderwijsassistent niveau 4 bij Scalda College voor Welzijn. Op dit moment is ze bezig met afstuderen op een Daltonschool met een sterQ! afdeling die zich richt op hoogbegaafdheid/excellentie. Daarna is ze van plan om de hbo-opleiding Communicatie te gaan volgen. Ze werkt graag samen met mensen en houdt ervan om creatief bezig te zijn. Twee eigenschappen die ze goed kon inzetten voor het project Finding Roots!

Lees verder »

Andrey van Tienen

Andrey van Tienen

Andrey is op zijn tiende samen met zijn moeder vanuit Oekraïne richting Nederland gekomen voor een betere toekomst. Inmiddels is hij 25 jaar en zit hij in het eerste jaar van de opleiding Junior Accountmanagement bij Scalda College voor Commerciële en Zakelijke Dienstverlening. En dat gaat hem erg goed af! Want, na een paar jaar in een magazijn gewerkt te hebben, is hij vastbesloten om zichzelf met behulp van deze opleiding zoveel mogelijk te ontwikkelen.

Lees verder »

Anouk de Neef

Anouk de Neef

Anouk zit in het eerste jaar van de opleiding Junior Accountmanager bij Scalda College voor Commerciële en Zakelijke Dienstverlening. Haar schoolcarrière ging niet altijd over rozen, maar na wat omwegen zit ze nu helemaal op haar plek! Volgens haar docent is ze een echte uitblinker in de klas. Zo haalt ze voor bedrijfseconomie alleen maar tienen. Ook op haar stage gaat het erg goed.

Lees verder »

Ayca Grim

Ayca Grim

Ayca is 20 jaar en volgt de opleiding Kapper bij Scalda College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging. Ze is een erg gedreven en gemotiveerde leerling, die niet stopt waar anderen dat wel doen. Ze heeft een grote ambitie en wil geen standaard kapster worden. Haar droom is een eigen salon te kunnen openen waar een totaalpakket aan behandelingen kan worden aangeboden. De deelname aan Skills Heroes in de RAI was voor haar een te gekke ervaring!

Lees verder »

Bob Lanser

Bob Lanser

Bob is 20 jaar oud en zit op het CIOS Goes Breda . Hij heeft vanaf jongs af aan een groeihormoonafwijking. Dit zorgde ervoor dat hij tot aan zijn 16e hormonen moest spuiten. Omdat dit best veel impact op hem had, zocht hij naar een uitlaatklep. Deze vond hij in de sport! Diezelfde passie zorgde er jaren later voor dat hij na een slechte periode weer op het rechte pad kwam.

Lees verder »

Dena Huegen

Dena Huegen

Dena is geboren met de spierziekte SMA type twee. Hierdoor zit ze in een rolstoel en heeft ze altijd een hulphond bij zich. Ze studeert aan de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener van Scalda College voor Commerciële en Zakelijke Dienstverlening. Ondanks dat dit niet haar eerste keuze was, is ze erg gedreven en doet ze het goed. Haar droom is namelijk een baan bij de politie. Helaas is dat in verband met haar ziekte op dit moment lastig. Maar Dena laat zich hierdoor niet uit het veld slaan. Ze blijft optimistisch en staat positief in het leven.

Lees verder »

Ezra de Fretes

Ezra de Fretes

Ezra is 22 jaar en heeft onlangs meegedaan aan Skills Heroes. Na drie lange wedstrijddagen in de RAI werd hij uiteindelijk gekozen tot de grote winnaar op zijn vakgebied Technisch specialist personenauto´s. Inmiddels is hij bijna klaar met zijn opleiding en kan hij niet wachten om te starten met werken en misschien wel zijn eigen bedrijf te starten.

Lees verder »

Ildar Wondergem

Ildar Wondergem

Ildar is 27 jaar en heeft inmiddels zijn opleiding aan het Maritiem en Logistiek College de Ruyter afgerond. Met zijn diploma op zak vaart hij als Officier/Engineer op een containerschip de hele wereld over. Ondanks tegenslag heeft hij zich nooit uit het veld laten staan en gevochten om te komen waar hij nu is!

Lees verder »

Mark Tramischus

Mark Tramischus

Mark is bijna 18 en volgt de opleiding Manager Retail bij Scalda College voor Commerciele en Zakelijke Dienstverlening. Geheel onverwachts werd hij gevraagd voor Skills Heroes, waardoor hij uiteindelijk op het Nederlands Kampioenschap in de RAI belandde. Zonder voorrondes, trainingen en kwalificatiewedstrijden wist hij uiteindelijk een tweede plaats in de wacht te slepen. We kunnen dus wel spreken van een natuurtalent!

Lees verder »

Jorina Buth & Jorieke den Hertog

Jorina Buth & Jorieke den Hertog

Een primeur bij de Helden & Heroes! Een duo-nominatie bestaande uit beste vriendinnen Jorina en Jorieke. Al sinds de middelbare school wonen deze meiden bij elkaar in de buurt en klikt het super goed tussen de twee. Inmiddels zitten ze beide in het eerste jaar van de opleiding Doktersassistent. Op het eerste gezicht zie je niets bijzonders, maar toch zit er meer achter. Jorina heeft namelijk de spierziekte AMC, waardoor de spieren in haar onderarmen en onderbenen niet goed functioneren. Gelukkig is vriendin Jorieke er om haar te helpen waar nodig!

Lees verder »

Noa Schell

Noa Schell

Noa zit in het eerste jaar van CIOS Goes Breda. Naast deze opleiding is ze in haar vrije tijd veel bezig met paardensport. Naast wedstrijden rijden volgt ze ook lessen voor Instructeur Paard & Gedrag. Haar zusje Iza is meervoudig complex gehandicapt en heeft daardoor veel verzorging nodig. Voor Noa geen probleem, zij is er wanneer Isa haar nodig heeft. De twee zijn twee handen op één buik!

Lees verder »

Omar Rodjan

Omar Rodjan

Omar is 21 jaar en volgt de opleiding Gastheer/ Gastvrouwbij Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie in Middelburg. Hij is opgegroeid in de Schilderswijk in Den Haag. Hij had een moeilijke jeugd en verloor zijn vader. Na een zware periode kwam hij dankzij zijn vriendin en schoonouders in Zeeland terecht. Het tij keerde en Omar vond zijn passie in de horeca.

Lees verder »

Tamara van den Berg

Tamara van den Berg

Tamara is 35 jaar en zit in het laatste jaar van de opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 4 (Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen) bij Scalda in Terneuzen. Als je Tamara ontmoet zie je een vrolijke en spontane vrouw, maar dat is weleens anders geweest. Door haar borderline problematiek kwam ze in een negatieve spiraal terecht. Na een jaar zeer intensieve therapie staat ze nu gelukkig weer volop in het leven. En wil ze haar eigen ervaring inzetten om anderen te helpen.

Lees verder »

Reza Alizadeh

Reza Alizadeh

Reza komt uit Afghanistan en woont nu acht jaar in Nederland. Door de onrust in zijn thuisland is hij samen met zijn ouders en drie zussen gevlucht naar Europa. Uiteindelijk kwam hij in Nederland terecht. Momenteel woont hij met zijn familie in het Asielzoekerscentrum in Goes. Of ze in Nederland mogen blijven is nog altijd niet zeker. Ondanks dat staat Reza positief in het leven en volgt hij de opleiding Eerste Verkoper bij Scalda College voor Commerciële en Zakelijke Diensverlening.

Lees verder »

Saba Haile Okbagergisch

Saba Haile Okbagergisch

Saba is 35 jaar en komt uit Eritrea. Ze is nu bijna twee jaar in Nederland en ze woont in Middelburg. Vorig jaar is zij begonnen aan de inburgeringscursus op Scalda. Ze doet erg haar best en zet zich ook altijd in om anderen te helpen. Ze helpt anderen door te vertalen en een luisterend oor te bieden. Daarnaast helpt ze mee als vrijwilliger bij een fietsproject. Toen Saba in Nederland kwam, was ze vastbesloten meteen te leren fietsen en nu helpt ze anderen om het ook onder de knie te krijgen.

Lees verder »

2016


Bauke Visser

Bauke Visser

Bauke Visser volgt het profiel SCUB bij CIOS Goes Breda. Zijn droom: als sporttrainer werken bij defensie. Die droom is al gerealiseerd, want dankzij zijn uitstekende stage heeft hij een baan aangeboden gekregen bij de vliegbasis Woensdrecht.

Lees verder »

Britney Brigitha

Britney Brigitha

In 2005 startte Britney Brigitha de Sport en Bewegen-opleiding in Amsterdam. Vol enthousiasme en ambitie wilde zij met sport iets betekenen voor jongeren uit haar wijk: in de Bijlmer zag ze veel jongeren die een tweede kans verdienden. Maar ze blesseerde haar enkel, werd zwanger van een tweeling en besloot dat er niets anders opzat dan de opleiding te stoppen.

Lees verder »

Cynthia Nuijes

Cynthia Nuijes

Cynthia Nuijes uit Hoogerheide heeft al zolang ze zich kan herinneren moeilijk behandelbaar astma. Haar longen werkten zo slecht dat ze meerdere keren per jaar opgenomen moet worden in het ziekenhuis. Tijdens deze opnames kreeg ze in het verleden veel medicijnen toegediend, maar helaas hadden deze geen of weinig effect . Ze is zelfs opgenomen geweest in het astmacentrum. Maar genezen konden ze niet.

Lees verder »

Lize Janse

Lize Janse

Lize Janse is 25 jaar en alleenstaande moeder van twee prachtige zoons. Daarnaast studeert ze aan de opleiding Directiesecretaresse/ managementassistent bij Scalda College voor Commerciële en Zakelijke Dienstverlening in Terneuzen. Een combinatie die niet altijd makkelijk is, maar haar wel goed af gaat!

Lees verder »

Milou Kuijper

Milou Kuijper

Milou Kuijper studeert aan de opleiding Horeca Ondernemer/ Manager bij Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie. Tijdens haar studie startte ze samen met haar vriend Steffen de horecazaak Robuust in Middelburg. Inmiddels is het een goed lopende zaak waar je niet alleen terecht kunt een broodje, een borrel of vinyl, maar waar je ook terecht kunt voor een heerlijk bakje koffie van Milou: “Ik vind het leuke aan koffie dat je er heel veel over kunt leren. Je bent eigenlijk nooit echt uitgeleerd.”

Lees verder »

Natalie Manintveld

Natalie Manintveld

Op dinsdag 5 april deed Natalie Manintveld als studente Leidinggevende Bakkerij mee aan het Nederlands Kampioenschap Brood en Banketbakken 2016. Ze had zich keurig voorbereid. Een prachtige serie van kleine lekkernijen met als thema Japanse Geisha’s waren haar troef. Ze won de zilveren medaille.

Lees verder »

Selina Strobos

Selina Strobos

In 2012 werd bij Selina Strobos uit Oost-Souburg blaaskanker ontdekt. Een bijzonder vorm van kanker, die meestal niet voorkomt bij jonge vrouwen van haar leeftijd. Een periode van chemo's volgde. Een periode waarin Selina vocht als een tijger en kracht putte uit de overtuiging dat ze deze ziekte zou overwinnen. Maar toen kreeg ze trombose in haar hoofd en verloor ze haar bewustzijn. Artsen vroegen zich af of ze dit wel zou overleven. Een ruim 7 uur durende operatie volgde. Haar moeder: "we dachten dat we haar kwijt waren."

Lees verder »

Karlijn de Vos

Karlijn de Vos

Anderhalf jaar geleden werd bij Karlijn de Vos de ziekte van Steinert vastgesteld. Een ziekte die tot gevolg heeft dat de spieren verslappen. De erfelijke ziekte werd later dat jaar ook vastgesteld bij de 2 zussen van Karlijn. Tot heeft dit Karlijn niet tegengehouden om met vol enthousiasme haar opleiding Helpende Zorg en Welzijn af te ronden. Als alles gaat zoals verwacht, dan ontvangt ze in juli haar diploma.

Lees verder »

Kars Vreeswijk

Kars Vreeswijk

Kars Vreeswijk komt uit Dirksland, volgt de opleiding Middenkader Engineering Elektrotechniek (niveau 4) en heeft ambitie. Het is niet vreemd om hem de 'Times' te zien lezen of hem aan te treffen in Berlijn. Want daar wil hij graag studeren, aan de HTW-Berlin, een Duitse technische hogeschool. Kars heeft passie voor techniek en dat draagt hij graag uit: "Ik vind het vooral interessant om mensen te vertellen hoe interessant techniek kan zijn, en wat voor gigantische dingen je met de juiste technische kennis voor elkaar kan krijgen".

Lees verder »

Rick de Vlieger

Rick de Vlieger

Rick heeft last van angsten: “Ze beginnen als nachtmerries alleen word ik als het ware niet wakker en blijft de nachtmerrie door gaan.” Toch staat hem dat niet in de weg de opleiding Bouwkunde te volgen bij Scalda College voor Techniek en Design.

Lees verder »

Katelijn Boerma

Katelijn Boerma

Katelijn studeert de opleiding Horeca/ Manager Ondernemer in Middelburg. Ze is gedreven en enthousiast, maar vooral enorm betrokken. Ze wil graag iets extra's betekenen voor jongeren in Zeeland en daarom is ze op verschillende vlakken maatschappelijk actief.

Lees verder »

2015


Bas Goossens

Bas Goossens

"Ik ben Bas en ik ben bakker." Met die legendarische woorden stelde Bas Goossens uit Kloosterzande zich voor aan het publiek tijdens de Dag van de Helden en Heroes bij Scalda. Bas werd benoemd tot Hero van Scalda vanwege zijn winst bij vakwedstrijden. Hij won twee keer het Nederlands Kampioenschap én de World Bakery Cup in Italië.

Lees verder »

Carolien Voogdt

Carolien Voogdt

"Ik ben gewoon een zorgzaam persoon", vertelt de 20-jarige Carolien Voogdt student Medewerker Maatschappelijke Zorg aan het College voor Welzijn. Carolien leidt aan CRPS: "Toen ik 13 jaar was gleed ik uit tijdens de gymles, daar heb ik CRPS aan overgehouden. Daardoor heb ik eigenlijk altijd pijn. Het betekent ook dat ik mijn energie tussen mijn school, stage en thuis erg moet verdelen".

Lees verder »

Geert van de Voorde

Geert van de Voorde

“2e van Nederland Geworden met Junior Chef Of The Year 2014’, laat Hero Geert van de Voorde uit op 19 november 2014 weten via Facebook.

Lees verder »

Jacco de Visser

Jacco de Visser

Vanuit zijn functie als secretaris van het studentenbedrijf Shared Service Center (SSC) is Jacco in contact gekomen met de Bibliotheek Vlissingen. Hij heeft de bibliotheek als klant van het SSC binnengehaald en is daar aansluitend, als stagiair, bezig geweest met het opzetten van een digidesk.

Lees verder »

Jasper Scharff

Jasper Scharff

Jasper volgt de opleiding juridisch medewerker. Hij begon binnen Scalda op niveau 1, is daarna naar niveau 2 gegaan en doet nu niveau 4. Dat het goed gaat op dit niveau blijkt wel uit het feit dat het Jasper gelukt is om een stageplaats te verwerven bij het Europees Parlement in Brussel. Niet iedereen durft z’n stage aan, maar Jasper wel.

Lees verder »

Sanne Nijsse

Sanne Nijsse

Sanne is tot Held verkozen door haar docent Egon Geeratz: "Sanne is zeer constant. Ze is punctueel, prettig in de omgang en proactief. Dat is een enorme prestatie!"

Lees verder »

Kylie de Beule

Kylie de Beule

"Ik krijg er een goed gevoel van als ik iets kan betekenen voor mensen, als ik hulp kan bieden", vertelt de 20-jarige Kylie de Beule, student Orthopedisch Bewegingsagoog aan het CIOS in Goes. Kylie ging twee keer op stage naar Ethiopië waar ze zich inzette om ‘spatters’, lokale bewoners die met weinig middelen lesgeven, op te leiden én om zelf les te geven aan mensen met een beperking.

Lees verder »

Linda Willemse

Linda Willemse

“Heeft u een keuze kunnen maken? Wat mag het voor u zijn?” Als het aan Linda Willemse ligt gaat ze deze vragen nog vaak stellen. De 18-jarige studente uit Heinkenszand heeft namelijk een échte passie voor de horeca! Ze volgt de opleiding zelfstandig gastvrouw bij Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie. En met deze passie won ze vorig jaar de eerste prijs tijdens de landelijke wedstrijd 'Junior Host of the Year', onderdeel van de wedstrijd ‘Junior Chef of the Year’.

Lees verder »

Steef van de Gruiter

Steef van de Gruiter

“Ik zat te twijfelen welke opleiding ik moest kiezen; horeca of ICT” vertelt de 21-jarige Steef van de Gruiter. Hij koos uiteindelijk voor de opleiding ICT-beheerder aan Scalda College voor Techniek en Design. Dat was geen verkeerde keuze, want inmiddels heeft hij diverse successen behaald zowel op school als op zijn stage.

Lees verder »

Vicky de Kunder

Vicky de Kunder

Vicky is op een bijzondere manier genomineerd voor Helden en Heroes. Een Scaldamedewerker, waar zij op school eigenlijk helemaal niets mee te maken heeft, heeft haar voorgedragen als Held. Een medewerker waar ze normaliter nooit kennis mee had gemaakt, ware het niet dat hij een ziek dochtertje had en zij stage liep op de kinderafdeling van Ziekenhuis ADRZ.

Lees verder »

Jimmy Hassan

Jimmy Hassan

“2e geworden van Nederland tijdens Junior Chef of the Year samen met Geert. Lauke ook 2e van de bediening! Trots op m’n team!”, laat Hero Jimmy Hassan uit Vlissingen op 19 november 2014 weten via Facebook.

Lees verder »

Lauke Koolwijk

Lauke Koolwijk

Lauke is een echte Hero. Vanuit haar opleiding bij het Scalda College voor hotelmanagement en Gastronomie won de Vlissingse Lauke eind 2014 de 2e plaats in de vakwedstrijd Junior Host of the Year.

Lees verder »

Marie-Louise Gelens

Marie-Louise Gelens

Of je nu 20 jaar oud bent of 64. Als je een droom hebt moet je die achterna kunnen gaan. En dan maakt het niet uit hoe oud je bent. Dat dacht Marie-Louise Gelens uit Vlissingen ook.

Lees verder »

Stijn van Kervinck

Stijn van Kervinck

Bij het zien van de nieuwe Zeeuwse Dienstregeling voor het openbaar vervoer schrok de 19-jarige Stijn van Kervinck zich aan het begin van dit jaar een hoedje. Per 1 maart kon hij niet meer na 18.00 uur van school naar zijn eigen woonplaats. Ook reizen op zondag was voor hem en zijn plaatsgenoten niet meer mogelijk. Het kon niet anders dan dat ook andere studenten hierdoor in de problemen moesten komen. En wat te denken van ouderen of mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer?

Lees verder »