Abdul Al Katta

Abdul Al Katta volgt de opleiding Sport en Bewegingscoördinator bij CIOS Zuidwest-Nederland, onderdeel van Scalda.

Studiecoach Ariska vindt Abdul een echte held. Hij sloeg op de vlucht en verliet Syrië voor Nederland. En hoewel hij nog niet zo lang in Nederland is, begon hij toch direct met een opleiding. Abdul had namelijk één droom: profvoetballer worden. Dat was hij al in Syrië, maar helaas kreeg hij diverse blessures en moest hij zijn droom veranderen. Nu wil hij proftrainer worden. Het liefst een hele goede.

Nadat hij zijn niveau 2 opleiding versneld heeft afgerond is hij gestart met zijn opleiding op niveau 3/4. Waarbij hij met geen enkel tekort over is naar het tweede leerjaar. Knap, omdat hij naast zijn studie nog heel veel op zijn bordje heeft. Werken, om in eigen onderhoud te voorzien. Zijn familie bijstaan, ondanks dat ze verspreid over de wereld wonen. Zorgen voor anderen is één van Abduls sterke kanten. In zijn woonplaats helpt hij andere vluchtelingen ook met al het papierwerk wat ze moeten invullen. En daarom is hij voor velen een voorbeeld.

Ondanks zijn heftige verleden is hij altijd positief en enthousiast. Hij heeft lef, een drive en dankbaar voor alle kansen hier in Nederland. Die hij met beide handen aangrijpt.

In deze video zie je hoe Abdul opgehaald wordt door Juvat en een prachtige dag beleefd.