Alanis Bouman

Alanis heeft onlangs meegedaan aan Skills Heroes. Tijdens de finale, in de RAI in Amsterdam, heeft ze goud gewonnen in de vakrichting Verkoper. Zelf had ze niet verwacht dat ze zou winnen en tijdens de prijsuitreiking leek het voor haar alsof ze bij de Oscaruitreiking stond! Om zichzelf te motiveren maakte ze gebruik van post-it’s die overal op haar laptop terug te vinden waren.

Op de vraag of ze trots is antwoord Alanis volmondig ja! “Het is nog steeds surrealistisch om die gouden medaille te hebben”. Haar moeder was zelfs zo trots dat ze iets op Facebook had geplaatst. Alanis: “Normaal zet ze noooooit iets op Facebook, dus dit was wel echt super leuk om te zien!”

Ook op haar stage merkt ze dat ze meer respect krijgt. Niet zo gek, want haar leidinggevende liet haar vol trots rondlopen met de gouden medaille. Hierdoor kreeg ze veel aanspraak van klanten en kon ze vertellen over haar ervaringen.

Volgens Alanis is het gehele Skills Heroes traject een goede toevoeging voor mbo-scholen. Niet alleen op theoretisch gebied, maar ook zeker voor de sociale vaardigheden. Het liefst zou ze volgend jaar weer meedoen!

Scalda is trots op Alanis. Alanis is Hero van Scalda.