Amber van der Heijden

Amber is 19 jaar en zit in haar laatste jaar van de opleiding Onderwijsassistent niveau 4 bij Scalda College voor Welzijn. Op dit moment is ze bezig met afstuderen op een Daltonschool met een sterQ! afdeling die zich richt op hoogbegaafdheid/excellentie. Daarna is ze van plan om de hbo-opleiding Communicatie te gaan volgen. Ze werkt graag samen met mensen en houdt ervan om creatief bezig te zijn. Twee eigenschappen die ze goed kon inzetten voor het project Finding Roots!

Finding Roots stoomt jongeren klaar als ‘changemaker’ voor de duurzame economie van morgen. Amber wilde hier graag deel van uitmaken om zo het duffe imago over thema’s als klimaat en milieu een beetje af te kunnen stoffen. Daarnaast vond ze het tof om impact te maken aan de hand van toffe acties met een bezoek aan de Klimaattop in Parijs als kers op de taart! Dat was voor haar een geweldig mooie ervaring die ze met veel enthousiasme deelt met haar omgeving.

“Bij Finding Roots hebben we heel erg gewerkt vanuit ieders sterke punten en persoonlijk leiderschap. Daarnaast hebben we ook bedrijven en andere instanties geholpen om duurzamer te werken door middel van bijvoorbeeld brainstormacties,” vertelt Amber die zich inmiddels ‘ambassadeur voor een duurzame economie vanuit persoonlijk leiderschap’ mag noemen.

Het project Finding Roots is ondertussen afgerond, maar dat weerhoudt Amber er niet van om zich bezig te blijven houden met het thema duurzaamheid. Dit doet ze door middel van een nieuw project genaamd Green Office. Hier kan ze nog niet te veel over vertellen, dus hou daarvoor je oren en ogen open!

Scalda is trots op Amber. Amber is een Held van Scalda!