Anouk de Neef

Anouk zit in het eerste jaar van de opleiding Junior Accountmanager bij Scalda College voor Commerciële en Zakelijke Dienstverlening. Haar schoolcarrière ging niet altijd over rozen, maar na wat omwegen zit ze nu helemaal op haar plek! Volgens haar docent is ze een echte uitblinker in de klas. Zo haalt ze voor bedrijfseconomie alleen maar tienen. Ook op haar stage gaat het erg goed.

Anouk heeft op de middelbare school havo gedaan. De eerste drie jaar ging dat best makkelijk, maar in havo 4 ging het helaas mis. Het was zwaar, Anouk had een moeilijk vakkenpakket en haar cijfers schoten omlaag. Anouk zette alles op alles om haar cijfers omhoog te halen, maar het mocht niet baten. Uiteindelijk moest ze op gesprek komen. Er werd tegen haar gezegd dat haar cijfers te laag waren en dat ze maar gewoon iets anders moest gaan doen.

Vanuit school werd ze geadviseerd om een mbo-opleiding te gaan volgen. Anouk zag het echter niet zitten om zonder diploma van de middelbare school te vertrekken. Daarom besloot ze om vmbo-t te doen. Dit gaf haar de kans om een jaar langer na te denken over de vervolgopleiding die ze wilde gaan doen en ondertussen haar diploma te halen.

Inmiddels volgt ze de opleiding Junior Accountmanager en gaat het super goed op school. Zo goed dat Anouk na het behalen van haar diploma graag een hbo-opleiding wil gaan doen. Wat precies weet ze nog niet, maar haar zelfvertrouwen is in ieder geval helemaal terug!

Scalda is trots op Anouk, Anouk is een Held van Scalda!