Ayca Grim

Ayca is 20 jaar en volgt de opleiding Kapper bij Scalda College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging. Ze is een erg gedreven en gemotiveerde leerling, die niet stopt waar anderen dat wel doen. Ze heeft een grote ambitie en wil geen standaard kapster worden. Haar droom is een eigen salon te kunnen openen waar een totaalpakket aan behandelingen kan worden aangeboden. De deelname aan Skills Heroes in de RAI was voor haar een te gekke ervaring!

Het was nog even spannend of Ayca wel mee mocht naar het Nederlands Kampioenschap. Maar toen het verlossende woord eenmaal daar was, was ze gelijk gemotiveerd. “Ik heb ontzettend veel gehad aan de hulp van mijn coaches Tamara en Jolien. We heb samen, na schooltijd veel geoefend. Maar ook thuis was ik er constant mee bezig, want ik wilde winnen!” vertelt ze enthousiast. De wedstrijd duurde in totaal drie dagen, waarin er met verschillende thema’s gewerkt werd. Niet alleen moest ze zelf haar modellen regelen, maar ook bijpassende kleding en make-up.

Ayca geeft aan dat ze gelukkig goed presteert onder druk. En dat blijkt, want uiteindelijk wist ze in de vakrichting kapper een derde plaats te behalen! En dat smaakt wat deze kapster betreft naar meer. “Het was een super drukke periode en nu kan ik eindelijk alles een beetje laten bezinken. Maar in de toekomst lijkt het mij leuk om vaker met wedstrijden mee te doen om mezelf nog meer te ontwikkelen.”

Momenteel loopt Ayca stage, na het behalen van haar diploma, wil ze graag eerst meer werkervaring opdoen. In de toekomst wil ze haar eigen salon openen, waar niet alleen het kapsel centraal staat, maar ook waar klanten terecht kunnen voor beauty en visagie.

Scalda is trots op Ayca. Ayca is Hero van Scalda!