Bob Lanser

Bob is 20 jaar oud en zit op het CIOS Goes Breda . Hij heeft vanaf jongs af aan een groeihormoonafwijking. Dit zorgde ervoor dat hij tot aan zijn 16e hormonen moest spuiten. Omdat dit best veel impact op hem had, zocht hij naar een uitlaatklep. Deze vond hij in de sport! Diezelfde passie zorgde er jaren later voor dat hij na een slechte periode weer op het rechte pad kwam.

Bob speelde hockey op landsniveau in Breda, hij trainde vijf keer per week en speelde wedstrijden in het weekend. Maar door zijn groeiafwijking had hij vaak blessures en werd hij gepest op school. “Het was eigenlijk niet vol te houden. Er lag veel druk op mij. Toen er privé ook van alles mis ging, kwam ik in een negatieve spiraal terecht.” Het werd Bob te veel, hij kwam in aanraking met drugs en vluchtte daarin.

Het begon onschuldig maar liep uit op een verslaving, waardoor hij nergens meer zin in had: “Ik heb sport laten vallen en ook mijn omgeving had last van mijn verslaving. Ik dacht dit moet stoppen, mijn leven kan niet verder zo.” Daarom besloot Bob op aanraden van zijn moeder naar de ‘Yes We Can’ kliniek te gaan. Na tien weken intensieve therapie en daarna nog elke week meetings is hij inmiddels twee jaar clean.

Op dit moment gaat het erg goed met Bob. Hij zit in het laatste jaar en wil graag personal trainer worden. Hij heeft een aanbod gehad waarbij hij door middel van sport mensen kan helpen bij ziekteverzuim. “Ik zou graag een beetje van beiden doen. Zelf heb ik er altijd veel positieve energie uit kunnen halen en ik weet hoe het je kan helpen. Dat zou ik graag willen overbrengen op anderen,” vertelt Bob. Daarnaast zet hij zich in om een sportpark voor jongeren in gemeente Zwijndrecht te verwezenlijken.

Scalda is trots op Bob. Bob is Held van Scalda!