Dirk Harpe

Dirk Harpe is 23 jaar en komt uit Gapinge. Tijdens het NK voor beroepen in maart won hij in de RAI in Amsterdam de gouden plak in de wedstrijd Autotechnicus. Daarmee volgt Dirk oud-Hero Ezra de Fretes op als de tweede gouden Technisch Specialist personenauto’s van Scalda.

Voor Dirk startte met de opleiding ‘Eerste technicus Motorvoertuigentechniek’ volgde hij bij een ander ROC de opleidingen “Scootertechnicus’ en ‘Motorfietstechnicus’ en daarna ‘eerste monteur motorfietstechniek’. Ook daar deed hij ooit mee aan een vakwedstrijd. Tijdens de ‘Europacup’ won hij zilver, maar gehuldigd zoals bij Scalda werd hij daar niet. “De huldiging bij Scalda was wel bijzonder,” vertelt hij. Natuurlijk werd hij op zijn vorige school wel gefeliciteerd, maar een huldiging zoals bij de technische opleidingen van Scalda had hij niet verwacht.

Ook de winst had hij niet verwacht. “Ik zit nog maar twee jaar in de auto’s. Ik was vijfde tijdens de landelijke kwalificatie en als een van de acht beste mocht ik door naar de finale. Ik heb mezelf dus echt overtroffen in de finale. Want er was een hevige concurrentie: het zijn toch de toppers van Nederland waar je tegen strijdt,” beschrijft Dirk.

Jammer genoeg mag Dirk vanwege zijn leeftijd niet door naar het WK. Een beetje bitter, maar dat staat zijn toekomstdromen niet in de weg. Na zijn opleiding bij Scalda wil Dirk graag verder studeren. Daarom stapte hij over van BBL naar BOL. “Ik wil graag hbo Werktuigbouwkunde gaan doen.” Hoewel het heel iets anders is, ziet Dirk wel overeenkomsten. “Het is allemaal techniek, en dat is wat ik tof vind.

Scalda is trots op Dirk. Dirk is Hero van Scalda!