Elise van der Marel
en Chris Dijst

Elise en Chris zetten samen een afstudeerproject op om geld op te halen voor het Nationaal MS Fonds. Samen haalden ze met hun actie bijna €400,- op voor dit doel en kregen ze een flinke dosis media aandacht! Tijdens de ophaalactie werden ze geholpen door de vader van Chris, die al bijna 20 jaar MS heeft. “We wilden ook laten zien wat hij nog allemaal kan, ondanks zijn MS”

Elise en Chris studeren Leidinggevende Leisure & Hospitality aan Scalda. Voor hun afstudeerproject besloten ze alles uit de kast te halen en organiseerden ze een knutsel- en poffertjesactie bij de Agrimarkt in Goes, met de foodtruck van de vader van Chris. De vader van Chris is op dit moment stabiel, maar MS (Multiple Sclerose) is een onzekere ziekte die ook een hele andere kant op kan gaan. Toen de meiden een goed doel moesten uitzoeken voor hun actie, was deze keuze voor Chris vanzelfsprekend. Toen Elise meer leerde over de ziekte, wilde ook zij zich vol inzetten voor dit doel.

Elise en Chris vonden het mooi om deze actie op te zetten als afstudeerproject- er zat toch een flinke organisatie achter! De moeite werd beloond met een mooie opbrengst en een hoop aandacht: Chris was ‘Zeeuw van de Dag’ bij Omroep Zeeland, de meiden stonden in de PZC en op de dag zelf kwam er zelfs een televisieploeg langs!

Elise werkt op dit moment bij Camping Valkenisse. Ze vindt toerisme erg leuk, maar denkt nog met een open blik na over de toekomst. Chris gaat deze zomer twee maanden op een camping in Luxemburg werken en wil graag achter de schermen doorgroeien in de toerismesector.

Scalda is trots op Elise en Chris. Elise en Chris zijn Helden van Scalda!