Esmeralda Bouman

Na de opleiding Toerisme bij Scalda en een korte uitstap naar het hbo, koos Esmeralda uiteindelijk voor de opleiding Bedrijfsadministrateur niveau 4 bij Scalda. Haar doel is duidelijk: haar passie voor toerisme en kennis van bedrijfsadministratie later combineren in haar eigen hotel.

Esmeralda omschrijft zichzelf als een enthousiast, vrolijk, flexibel en betrouwbaar persoon. Na haar opleiding wil ze graag gaan werken, het liefst bij haar huidige stagebedrijf; LevelPlus in Goes. Ze heeft het daar erg naar haar zin. “Zowel het werk als de collega’s zijn leuk!” vertelt ze. Maar haar droom voor de toekomst is haar eigen hotel beginnen. ‘’Het idee is er, maar ik moet het nog verder uitwerken!’’

Esmeralda was een paar jaar ouder dan haar klasgenoten toen ze met de opleiding Bedrijfsadministrateur begon. Voor haar was dat geen probleem. “Ik heb een erg leuke klas en kan goed overweg met de leraren.” Samen met twee van haar klasgenoten deed ze mee aan de voorrondes van Skills Heroes; dé vakwedstrijden voor het mbo. Ze zag het als een opstapje naar het examen toe en ze had gehoord dat het goed zou staan op haar CV.

Tijdens de kwalificatieronde voor de finale werd ze eerste en kwalificeerde ze zich voor het Nationaal Kampioenschap (Skills the Finals) in Zwolle. Samen met twaalf andere Scalda studenten vertrok ze naar Drenthe. De sfeer onderling was erg goed. Ook onder de andere finalisten van haar vakwedstrijd. “We waren geen concurrenten, maar meer collega’s tijdens de wedstrijd.’’ Uiteindelijk ging Esmeralda met een bronzen medaille naar huis.

Meedoen aan Skills Heroes kan ze iedereen aanraden: "Alleen voor de sfeer zou je al meedoen! We hadden een ontzettend leuke groep vanuit Scalda en we hebben veel plezier gehad. De ervaring van meedoen is dan veel belangrijker dan winnen. Maar ik ben natuurlijk wel heel blij met mijn bronzen medaille."

Scalda is trots op Esmeralda. Esmeralda is een HERO!