Evelien Cannoo

Evelien is 19 jaar oud en volgt de niveau 4 opleiding Horeca Ondernemer/Manager. Ze is voorgedragen door haar docent Wim-Theo van Yperen Van Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie: “Evelien is een ontzettend harde werker en sociaal erg sterk. Zo doet ze er alles aan om de sfeer in de klas goed te houden. Daarnaast is ze een echte doorzetter. Ondanks haar dyslexie gaat ze het schrijven van een ondernemingsplan niet uit de weg.”

Deze leergierige dame loopt momenteel stage bij het Van der Valk Hotel in Middelburg en overweegt na haar opleiding verder te gaan studeren aan de Hogere Hotelschool in Den Haag.

Al sinds haar dertiende werkt Evelien in de horeca. Na de mavo is ze begonnen met de opleiding Horeca Ondernemer/ Manager bij Scalda. Dat bleek uiteindelijk een schot in de roos, want ze wil hierna graag naar de Hogere Hotelschool in Den Haag. “Ik ben nog lang niet uitgeleerd en zou mezelf graag nog wat meer willen verdiepen in het horecavak,” vertelt ze.

Als enige uit haar klas, werd haar ondernemingsplan in één keer goedgekeurd. Niet verwonderlijk overigens, want het zou zomaar eens kunnen dat dit plan ooit werkelijkheid wordt. “Het is een droom van mij en mijn zussen om ooit een eigen hotel te beginnen, waar gehandicapte kinderen en hun familie op vakantie kunnen gaan! Ik wist dus direct hoe de basis van mij ondernemingsplan eruit moest komen te zien.”

Voordat het zover is wil Evelien eerst nog zoveel mogelijk kennis en ervaring opdoen. Bijvoorbeeld tijdens haar stage in het vierde jaar, waarvan ze hoopt dat ze deze in Amerika kan doen. “Het is altijd al een droom van mij geweest om daar naartoe te gaan en te gaan werken!”

Scalda is trots op Evelien. Evelien is een held!