Ezra de Fretes

Ezra is 22 jaar en heeft onlangs meegedaan aan Skills Heroes. Na drie lange wedstrijddagen in de RAI werd hij uiteindelijk gekozen tot de grote winnaar op zijn vakgebied Technisch specialist personenauto´s. Inmiddels is hij bijna klaar met zijn opleiding en kan hij niet wachten om te starten met werken en misschien wel zijn eigen bedrijf te starten.

Ezra begon met een hbo-opleiding. Dit vond hij te theoretisch en daarom koos hij voor de mbo-opleiding Technisch specialist personenauto’s. Hij was altijd al geïnteresseerd in auto’s, daarom kocht hij op zijn 17e een auto die hij zelf volledig restaureerde. Met name het vinden van storingen spreekt hem erg aan. “Als er iets kapot is dan vervang ik het niet alleen, maar dan ga ik ook op zoek naar waar het echte probleem vandaan komt. Juist het zoeken naar de oorzaak is iets wat mij fascineert,” vertelt Ezra.

Dat Ezra een geboren autotechnicus is, blijkt uit alles. Naast dat hij er gepassioneerd over kan vertellen, helpt hij op zijn vrije middag en in de vakanties mee bij verschillende garages in de buurt. Dat doet hij om werkervaring op te doen en een netwerk op te bouwen. Dat hij goud gehaald heeft tijdens het NK ziet hij als een mooie aanvulling op zijn CV. Daarnaast was het hele traject een hele mooie ervaring, waar hij veel van geleerd heeft.

In mei kan hij starten bij Autobedrijf Cieraad. Al tijdens zijn stage kreeg hij hier een contract aangeboden, omdat ze zo enthousiast over hem waren. In de toekomst overweegt Ezra om een eigen bedrijf te starten. Hij heeft al heel wat ideeën, maar voor het zover is, wil eerst nog wat ervaring opdoen in de sector.

Scalda is trots op Ezra, Ezra is een Hero van Scalda!