Ike Vermeulen

Toen hij aan de opleiding Werktuigbouwkunde begon bij Scalda, wist hij niet eens dat CAD-tekenen bestond... Nu is hij Nationaal Kampioen in dat vak en vertrekt hij in het najaar naar Boedapest voor het Europees Kampioenschap CAD-tekenen.

Ike deed dit jaar voor de tweede keer mee aan Skills Heroes; dé vakwedstrijden voor het mbo. In 2017 werd hij zesde tijdens het Nationaal Kampioenschap. Hij voelde dat er meer in zat dan een zesde plaats en besloot zich dit jaar weer aan te melden. Met zijn ervaring van vorig jaar ging hij vrij ontspannen richting Zwolle, waar het Nationaal Kampioenschap (Skills the Finals) werd gehouden. Misschien dat deze ontspannen houding heeft bijgedragen aan zijn topprestatie! Ike won goud en mag zich een jaar lang “Beste CAD-tekenaar van Nederland” noemen.

Dat hij een doorzetter is blijkt wel uit zijn uitspraken: ‘’Ik ga er gewoon voor” en “ik stop niet voordat ik resultaat heb!’’. Dit wordt bevestigd door zijn stagebedrijf, Centraal Industrie Service in Terneuzen. “Ike is een gedreven jongen en ook in de zomervakantie gaan we hem verder coachen richting het Europees Kampioenschap in Boedapest,” zegt zijn stagebegeleider.

Het leuke aan CAD-tekenen vindt Ike dat je een project helemaal kunt doorlopen, van het bedenken tot het echte ontwerpen. Bij Centraal doet hij veel ervaring op en leert hij om zijn vak toe te passen in de praktijk. “Ik leer daar heel veel.”

Het Europees Kampioenschap is nieuw voor Ike en dus ook weer spannend. Van meedoen aan Skills Heroes heeft hij absoluut geen spijt! Hij heeft op deze manier bevestigd gekregen dat hij in zijn carrière verder wil één vak: CAD-tekenen!

Scalda is trots op Ike. Ike is een HERO!