Ike Vermeulen

Vorig jaar was Ike een van Scalda’s Helden & Heroes, vanwege zijn eerste plaats op het NK CAD-tekenen. Dit jaar nam hij opnieuw deel aan de Skills Heroes vakwedstrijd en won hij wederom de gouden medaille! In augustus vertrekt hij naar Rusland om mee te doen aan het WK.

Bijna zijn hele Scalda-carrière is Ike bezig geweest met Skills Heroes. Vorig jaar, nadat hij voor het eerst goud had gewonnen, mocht hij naar het EK in Budapest. “Dat was super leuk, maar het niveau lag wel veel hoger”. Toch lukte het Ike om in Budapest de zesde plaats te behalen.

Dit jaar was zijn laatste kans om mee te doen, omdat dan zijn vier opleidingsjaren erop zitten bij Scalda. Daarom besloot Ike zich nog één keer op te geven voor de vakwedstrijden voor het mbo. Met opdrachten van voorgaande jaren en extra opdrachten van zijn docent kon hij zich goed voorbereiden. Net als vorig jaar behaalde hij de eerste plaats in de categorie CAD-tekenen! Nu mag hij door naar het WK in Kazan, Rusland. Er gaat heel wat tijd zitten in de voorbereiding van zo’n wedstrijd: “Voor EuroSkills vorig jaar zo’n 600 uur, ongeveer”.

Die voorbereiding loont niet alleen bij wedstrijden, ook bij zijn stagebedrijf Centraal Industrieservice in Terneuzen kan hij zijn skills goed gebruiken. Zo goed zelfs, dat hij hier na zijn opleiding mag blijven werken als echte CAD-tekenaar. Ike kijkt er naar uit om wat hij geleerd heeft in de praktijk te brengen. De machines die hij tekent, kunnen daar gelijk gemaakt worden in de werkplaats. Hij krijgt al grote verantwoordelijkheid bij Centraal, maar dat kan de Beste CAD-tekenaar van Nederland natuurlijk met gemak aan!

Scalda is trots op Ike. Ike is een Hero van Scalda!