Ildar Wondergem

Ildar is 27 jaar en heeft inmiddels zijn opleiding aan het Maritiem en Logistiek College de Ruyter afgerond. Met zijn diploma op zak vaart hij als Officier/Engineer op een containerschip de hele wereld over. Ondanks tegenslag heeft hij zich nooit uit het veld laten staan en gevochten om te komen waar hij nu is!

Ildar heeft gedurende zijn schoolperiode een moeilijke tijd gehad. Hierdoor moest hij tijdelijk noodgedwongen stoppen met zijn opleiding. “Het was niet altijd makkelijk, maar ik ben er altijd in blijven geloven dat het haalbaar was”. En dat blijkt, want inmiddels heeft hij zijn studie Scheepswerktuigkunde niveau 4 succesvol afgerond en een vaste baan op een containerschip.

Op dit moment vaart hij door heel Europa en komt hij op plekken die hij anders nooit zou hebben gezien. Voor zijn werk is Ildar vooral bezig met het onderhoud van alle technische zaken aan boord. Het is zijn taak om ervoor te zorgen dat de motor van het schip - met maar liefst 12575 pk - blijft draaien. Het is namelijk van belang dat ze 24/7 operationeel kunnen zijn. Een hele verantwoording!

Ildar hoopt dat hij de wereld nog verder mag gaan ontdekken. Hij streeft ernaar om uiteindelijk Chief Engineer te worden. Dit zal nog een hele uitdaging worden, maar zijn positieve instelling en doorzettingsvermogen gaan hem hier vast bij helpen. “Wat je ook wilt worden of bereiken, blijf in jezelf geloven. Als je daaraan vasthoudt kun je de hele wereld aan!” aldus Ildar.

Scalda is trots op Ildar. Ildar is Held van Scalda