Jan Zoet

Jan Zoet (17) uit Ouddorp is eerstejaarsstudent en volgt de opleiding Brood en Banket. Door zijn bakkunsten veroverde hij op het Nederlands Kampioenschap Brood- en Banketbakken een fantastische eerste plek op het onderdeel Uitvoerend Brood- en Banketbakker.

 

Op 28 februari deed Jan met een aantal andere bakkersstudenten van Scalda mee aan de rayon jeugdvakwedstrijden van Zuid-West Nederland. In vijf van de zes verschillende klassen behaalden zij een eerste plaats. Door deze prestatie mocht hij deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Brood- en Banketbakken.
Ondanks zijn eerste regionale wedstrijd blonk Jan ook hier weer uit. Hij sleepte een 1e plek in de wacht op het onderdeel Brood- en Banketbakken. Zijn briochebroodjes en rondo’s vielen goed in de smaak. Maar dit ging niet helemaal vanzelf. Jan: “Ik heb me heel goed voorbereid op de wedstrijd. Een paar weken lang heb ik elke dag geoefend om mijn creaties te perfectioneren. En dat heeft effect gehad”.
Over de toekomst is Jan heel duidelijk. “ Ik wil na deze opleiding het liefst aan de slag. Ik leer vooral door te doen”. Zijn ultieme droom is later een vakman te worden.