Jarno Zuidweg

Jarno volgt de opleiding Junior Accountmanager bij Scalda College voor Commerciële en Zakelijke Dienstverlening in Middelburg. Hij heeft een grote passie voor de wielersport. Zelf heeft hij op hoog niveau gefietst, maar door een blessure werd hij genoodzaakt om te stoppen.

Toch zat Jarno niet bij de pakken neer: “Ik zat bij de Nederlandse selectie van het veldrijden. Maar door een gebroken elleboog kon ik niet meer verder fietsen op hoog niveau. Voor mij was het alles of niet. Wedstrijden fietsen op amateurniveau wilde ik niet.”
Toch bleef Jarno zijn passie behouden en is hij nog vaak op de fiets te vinden. Het schoonmaken van de fiets is voor vele veldrijders een grote ergernis. “Ik stond mijn fiets schoon te maken en dacht, dit kan makkelijker, ” vertelt Jarno.
Hij kwam op het idee om speciale behandelingen aan fietsen uit te voeren zodat het vuil niet aanhecht. En zo ontstond zijn eigen onderneming ‘Biketec’.

Maar er moest ook een plek komen waar hij de speciale behandelingen kan uitvoeren. Van zijn vader mocht hij de garage verbouwen tot eigen werkplaats. Door zijn connecties in de wielerwereld timmert hij al snel aardig aan de weg.

Na het behalen van zijn diploma wil Jarno zich volledig focussen op het ondernemerschap. Naast ‘Biketec’ heeft hij nog meer eigen ondernemingen in de pijplijn zitten. Een echte ondernemer dus, die geen gebrek aan ambitie heeft. “Meerdere locaties van Biketec in Nederland en België, dat lijkt me wel wat!”

Scalda is trots op Jarno. Jarno is een held.