Kars Vreeswijk

Kars Vreeswijk komt uit Dirksland, volgt de opleiding Middenkader Engineering Elektrotechniek (niveau 4) en heeft ambitie. Het is niet vreemd om hem de 'Times' te zien lezen of hem aan te treffen in Berlijn. Want daar wil hij graag studeren, aan de HTW-Berlin, een Duitse technische hogeschool. Kars heeft passie voor techniek en dat draagt hij graag uit: "Ik vind het vooral interessant om mensen te vertellen hoe interessant techniek kan zijn, en wat voor gigantische dingen je met de juiste technische kennis voor elkaar kan krijgen".

Zijn docent Hans Wirtz droeg Kars voor als Held: "Hij deed een uitzonderlijk goede stage en kreeg daarna zelfs een baan aangeboden".

Kars zijn ogen beginnen te glimmen wanneer hij vertelt over zijn stage: "Tijdens mijn afstudeerstage ben ik verantwoordelijk geweest voor het realiseren van een nogal speciaal productonderzoek. Ik heb onderzocht hoe je een hijskabel van een kabelkraan contactloos kan detecteren en hoe je de kabel kan volgen om zo de verticaliteitsafwijking van de kabel te berekenen."

Hij weet duidelijk waar hij het over heeft: "Tijdens mijn onderzoek heb ik verschillende manieren onderzocht en getest. Uiteindelijk heb ik het probleem efficiƫnt weten op te lossen door het gebruik van een tweedimensionale laserscanner. Ook bevat mijn onderzoek een slim software-algoritme dat de positie van de kabel berekent.
Na mijn onderzoek heb ik de gehele sensor-installatie ontworpen, zodat mijn stagebedrijf het systeem zo in productie kon nemen en kon verkopen aan klanten."

Scalda is trots op Kars. Kars is Hero van Scalda.