Katelijn Boerma

Katelijn studeert de opleiding Horeca/ Manager Ondernemer in Middelburg. Ze is gedreven en enthousiast, maar vooral enorm betrokken. Ze wil graag iets extra's betekenen voor jongeren in Zeeland en daarom is ze op verschillende vlakken maatschappelijk actief.

Op school zet ze zichzelf in voor een Duurzaam Scalda en het behoud van de Green-Key voor het schoolrestaurant "Puur a la Carte". Ze volgde het opleidingstraject Finding ROOTS , kreeg na afloop van het traject haar certificaat uit handen van Gedeputeerde Van der Maas en draagt nu de titel Ambassadeur voor een duurzame economie. Die titel verdien je niet zomaar: ze ging in december 2015 naar de VN klimaattop in Parijs om daar haar stem te laten horen voor minder CO2-uitstoot. Daarnaast participeert ze in Jouw Zeeland, de jongeren denktank van de Provincie Zeeland. Via Jouw Zeeland was Katelijn uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de uitreiking van de Four Freeedom Awards 2016 en had ze een meet & greet met de laureaten. Door haar inzet bij de Jeugdraad Veere werd zij voorgedragen door Burgemeester Van der Zwaag om als gast bij de inhuldiging van onze Koning in de Nieuwe kerk in Amsterdam aanwezig te zijn. Ze danst, rijdt paard en doet mee aan de Zeeuwse ringsteekwedstrijden. Let op onze woorden: van deze jonge dame gaan we nog veel horen!

Katelijn: "Door mijn deelname aan Finding ROOTS ben ik erg gemotiveerd geraakt om anderen te overtuigen, te motiveren om gezamenlijk actief aan de slag te gaan voor de promotie van hergebruik en het bereiken van een betere, duurzame wereld. Gedurende mijn opleiding, stage, en mijn voorzitterschap van Jeugdraad Veere en Podium Z probeer ik mijn persoonlijk leiderschap zoveel mogelijk toe te passen om het doel van een circulaire economie en een betere duurzame wereld te kunnen bereiken en zoveel mogelijk mensen te motiveren dit gedachtegoed door te geven."

Scalda is trots op Katelijn. Katelijn is Held van Scalda.