Kylie de Beule

"Ik krijg er een goed gevoel van als ik iets kan betekenen voor mensen, als ik hulp kan bieden", vertelt de 20-jarige Kylie de Beule, student Orthopedisch Bewegingsagoog aan het CIOS in Goes. Kylie ging twee keer op stage naar Ethiopië waar ze zich inzette om ‘spatters’, lokale bewoners die met weinig middelen lesgeven, op te leiden én om zelf les te geven aan mensen met een beperking.

Haar positieve levenshouding neemt ze mee in zowel haar studie als haar stage. Kylie: “Ik sta open voor mensen en probeer ze waar ik kan te helpen. Wanneer ik met iets moeilijks zit, of hulp nodig heb, dan vind ik het ook fijn dat ik geholpen wordt en dan respecteer ik dat heel erg. Dit probeer ik ook te geven aan mensen/kinderen met een beperking.” Haar mentor/docent Paul Kreijne vertelt over Kylie dat ze op het gebied van sociale vaardigheden een voorbeeld is voor menig student. “Ze heeft een positieve en nuchtere kijk op het leven en ziet in elk probleem een nieuwe uitdaging.”

Kylie wil heel graag verder in deze richting. “Werken met mensen/kinderen met een beperking doet me goed, ik word er blij van.” Ze heeft zich ingeschreven voor de opleiding Psychomotorische Therapie, een opleiding waarvoor je ingeloot moet worden. Het kindje “Loekie” heeft haar hart gestolen tijdens haar stage in Ethiopië. Kylie: “Ondanks zijn beperking wilde hij elke keer weer doorgaan”. Een echte doorzetter dus, nét zoals Kylie.