Linda Willemse

“Heeft u een keuze kunnen maken? Wat mag het voor u zijn?” Als het aan Linda Willemse ligt gaat ze deze vragen nog vaak stellen. De 18-jarige studente uit Heinkenszand heeft namelijk een échte passie voor de horeca! Ze volgt de opleiding zelfstandig gastvrouw bij Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie. En met deze passie won ze vorig jaar de eerste prijs tijdens de landelijke wedstrijd 'Junior Host of the Year', onderdeel van de wedstrijd ‘Junior Chef of the Year’.

Tijdens deze wedstrijd werd Linda beoordeeld op gastvrijheid, tafelaankleding en originaliteit. De jury gaf haar de eerste prijs vanwege haar ontspannen houding. Ze moest onder meer een zeebaars fileren aan tafel. Linda kreeg een oorkonde en een sommeliermes. Dat Linda deze prijs verdient blijkt ook wel uit de reactie van haar baas, Ron Diephout, eigenaar van Hotel & Brasserie Katoen in Goes: “Linda is een topper. Eigenlijk wil ik Linda nooit meer kwijt hierzo. Ze is een teambuilder en iemand met vakkennis.”

Linda blijft zelf bescheiden onder alle lofbetuigingen. “Ik voel me niet perfect en dat ben ik ook niet. Ik heb toevallig een prijs gewonnen omdat ik m’n werk doe en omdat ik mijn werk leuk vind”. Ze is blij dat ze aangenomen is bij de mooie, nieuwe zaak Katoen in Goes. “Ik heb lieve en leuke collega’s die behulpzaam en collegiaal zijn. We vormen samen een goed team. Ik heb elke dag zin om naar mijn werk te gaan!”