Lize Janse

Lize Janse is 25 jaar en alleenstaande moeder van twee prachtige zoons. Daarnaast studeert ze aan de opleiding Directiesecretaresse/ managementassistent bij Scalda College voor Commerciƫle en Zakelijke Dienstverlening in Terneuzen. Een combinatie die niet altijd makkelijk is, maar haar wel goed af gaat!

Tijdens haar opleiding bleek Lize zwanger te zijn van haar tweede zoon. Samen met haar docenten werd gezocht naar een oplossing: kon Lize ondanks haar zwangerschap toch naar school blijven gaan? "Mijn docenten hebben me heel goed geholpen. Ik mocht mijn stage uitsmeren over een heel jaar, zodat ik toch met zwangersschapsverlof kon gaan, zonder al te veel achterstand op te lopen. Tijdens vakanties en op vrije dagen werkte ik extra om lessen en uren in te halen," legt Lize uit.

"Lize presteert heel goed. Ze heeft geen achterstand en ze haalt prima beoordelingen op haar stageplaatsen," vertelt haar mentor Anja van Valen-Kouw. "De combinatie moederschap en voltijd studie is zwaar, maar Lize heeft het super gedaan!" Anja is duidelijk trots op haar studente. Maar Lize is ook trots op Anja: "Ik voelde me erg vereerd dat Anja mij nomineerde als Held van Scalda. Maar dat compliment wil ik ook naar Anja maken. Zij was er echt voor me, in een tijd die niet gemakkelijk was. Dat waardeer ik enorm. Anja is echt zo'n lief mens."

Salda is trots op Lize. Lize is held van Scalda!