Mandy van den Beemt

Mandy van den Beemt is 20 jaar, komt uit Papendrecht en studeert aan het CIOS in Goes. Daar studeert ze binnenkort af in twee profielen: BOS (Buurt, Onderwijs en Sport) en BAG (Sport- en Bewegings Agoog). Uniek want normaal studeer je af in 1 profiel. Het bewijst hoe gedreven en leergierig Mandy is. “Ik wist in groep 6 al dat ik gymjuf wilde worden,” zegt ze nuchter.

Op haar stageplaats waren ze super enthousiast over Mandy. Docent Nicole Jansen-Rozenberg over Mandy: “Mandy is heel zelfstandig, eigengereid en sociaal. Het is heel bijzonder om haar mentor te mogen zijn. Daarnaast heeft ze twee prachtige producten opgeleverd voor haar stageadres: ‘Onderwijs beweegt’ en een lessencyclus ‘tikspelen voor de kleuters’. Het is dus niet gek dat Mandy direct een baan aangeboden kreeg op haar stage. “Ik wist altijd al dat ik naar het CIOS wilde gaan. Ik ben zelfs niet eens naar een open dag geweest. Toch twijfelde de meester die ik in groep 8 had destijds of het CIOS wel een goed idee was. Uiteindelijk heeft deze meester, die nu basisschool directeur is, mij aangenomen op de school. Dat is wel bijzonder, ja.”

Die baan gaat ze nu combineren met haar extra jaar CIOS waarin ze haar tweede profiel afrondt. “Ik heb dan eigenlijk twee diploma’s in vijf jaar.” Zo maakt Mandy van haar hobby haar beroep.

Scalda is trots op Mandy. Mandy is een held.