Marie-Louise Gelens

Of je nu 20 jaar oud bent of 64. Als je een droom hebt moet je die achterna kunnen gaan. En dan maakt het niet uit hoe oud je bent. Dat dacht Marie-Louise Gelens uit Vlissingen ook.

Of je nu 20 jaar oud bent of 64. Als je een droom hebt moet je die achterna kunnen gaan. En dan maakt het niet uit hoe oud je bent. Dat dacht Marie-Louise Gelens uit Vlissingen ook.

"Ik werkte op mijn 16e een tijdje in een bejaardentehuis en dat vond ik heel erg leuk. Als kind wilde ik al in de zorg werken. Maar ja, toen trouwde ik en mijn man vond werken in de zorg geen succes omdat je dan ook in de avonden en in het weekend moest werken. Zo gaat dat dan", vertelt Louise. "Ik werkte een tijdje op kantoor, maar dat was het niet. Toen de kinderen kwamen ben ik gestopt met werken (dat was toen heel normaal, dat je als vrouw stopte met werken als er kinderen kwamen). Maar de wens om in de zorg te werken hield me bezig. Ongeveer 17 jaar geleden kreeg ik weer de kans om terug te gaan werken. Heerlijk! Op allerlei verschillende plekken hielp ik mee in de huishouding bij mensen thuis."

"Daar werd ze gevraagd voor de opleiding Verzorgende C. Die opleiding heeft ze met veel plezier en succes gedaan," vertelt coach Karen Spekhorst van het College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging.

"Ik merkte hoe leuk ik het vond om meer te leren en ook de rol van verzorgende was op mijn lijf geschreven", legt Louise uit. "Daarna ben ik gaan werken bij Zorg voor Ouderen, locatie Scheldehof. Twee jaar geleden solliciteerde ik naar de opleiding Verzorgende IG, en met succes, ik werd aangenomen. Daarmee is mijn grote wens uitgekomen."

"Ik zie een vrouw van 64 die openstaat om nieuwe zaken te leren. Die probeert en bereid is om naar zichzelf te kijken. Die veel mee gemaakt heeft ook tijdens haar stage maar die het niet heeft op gegeven. Zij is voor mij een held," aldus Karen Spekhorst.

Marie-Louise is Held van Scalda. Wij zijn trots op haar!