Mark Tramischus

Mark is bijna 18 en volgt de opleiding Manager Retail bij Scalda College voor Commerciele en Zakelijke Dienstverlening. Geheel onverwachts werd hij gevraagd voor Skills Heroes, waardoor hij uiteindelijk op het Nederlands Kampioenschap in de RAI belandde. Zonder voorrondes, trainingen en kwalificatiewedstrijden wist hij uiteindelijk een tweede plaats in de wacht te slepen. We kunnen dus wel spreken van een natuurtalent!

Redelijk blanco en zonder enige vermoeden gaat Mark, als eerstejaars student, het NK-avontuur aan. Tijdens deze driedaagse wedstrijd krijgt hij stof uit het derde leerjaar voor zijn kiezen. “Dat was behoorlijk pittig, maar ik heb er ook veel van geleerd,” vertelt hij. Mark is een echte praktijkman. Hoewel hij de opleiding die hij volgt interessant vindt, werkt hij liever, dan dat hij naar school gaat.

Presenteren onder druk is voor Mark geen probleem: “Het wedstrijdgevoel tijdens het NK van Skills Heroes was erg intens, maar tegelijkertijd ook heel fijn en leuk.” Als hij eenmaal ergens mee bezig is, wil hij het ook meteen goed doen en gaat hij tot het uiterste. Deze eigenschap, in combinatie met zijn creativiteit, heeft uiteindelijk in een tweede plek geresulteerd.

En dat niet alleen… Na het behalen van zijn zilveren medaille merkt hij dat docenten hem anders gingen benaderen: “Ik voelde de trots.”Maar het leukste is misschien wel dat hij door de baas van de horecagelegenheid waar hij een bijbaantje heeft, gevraagd is om mee te helpen met het opstarten van een nieuwe zaak die gespecialiseerd is in verschillende theesoorten.

Scalda is trots op Mark. Mark is een Hero van Scalda!