Maurice Bal

Ondanks de moeilijke opdrachten lukte het Maurice om tijdens de Skills Heroes vakwedstrijd brons te behalen in de richting Elektrotechnicus Gebouwen!

Maurice zit in zijn derde jaar Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit. Een hele mond vol! En dat klopt, want de opleiding beslaat eigenlijk alle vlakken van elektrotechniek. Maurice kan er goed mee uit de voeten, dat werd duidelijk tijdens zijn deelname aan de Skills Heroes vakwedstrijd. De kwalificatiewedstrijden haalde hij met gemak, waarna hij door mocht naar het NK Elektrotechnicus Gebouwen in de RAI in Amsterdam.

Ook de opdrachten tijdens het NK besloegen verschillende vlakken. Maurice vond het fantastisch om mee te doen: “Er hing gewoon een leuke sfeer, de groep was echt leuk”. Hij hoopte natuurlijk al dat hij in de prijzen zou vallen en dat lukte hem! Van de acht studenten in de categorie Elektrotechniek behaalde Maurice de derde plek, ondanks het feit dat hij de opdrachten moeilijker vond dan verwacht.

Maurice volgt bij Scalda de Beroepsbegeleidende leerweg, wat betekent dat hij al vier dagen in de week werkt naast de opleiding. Hij mocht aan het begin van zijn opleiding aan de slag bij de Saman Groep in Zierikzee en werkt daar nu, twee jaar later, nog steeds!

Elektrotechniek is echt Maurice z’n ding. In zijn vrije tijd is hij hier ook veel mee bezig. Dan programmeert hij bijvoorbeeld Arduino's, waar hij van alles mee kan maken! Een Elektrotechnicus pur sang, dus!

Scalda is trots op Maurice. Maurice is een Hero van Scalda!