Maxim Janse

Deze student aan Scalda College voor Commerciële en Zakelijke Dienstverlening is een échte verkoopspecialist! Maxim behaalde namelijk zilver op de Skills Heroes vakwedstrijden voor het mbo. “Skills Heroes is een prachtige kans, dus pak ‘m!”

Het was op het nippertje dat Maxim in de RAI in Amsterdam terecht kwam. Een dag voordat de aanmeldingen werden gesloten, besloot hij deel te nemen aan Skills Heroes in de categorie Verkoopspecialist. Vooraf wist hij niet goed wat hem te wachten stond: “Het was veel groter dan ik had verwacht!”. Ondanks de druk van de professionele wedstrijd, lukte het Maxim om zijn opdrachten goed uit te voeren. Zijn gevoel zei al dat hij het podium zou halen en dat klopte! Hij behaalde de tweede plaats op het NK. Maxim zit nu in zijn tweede jaar, misschien dat hij zich volgend jaar opnieuw inschrijft om voor goud te gaan!

Maxim komt eigenlijk uit de bouw, een hele andere richting. Hij wist nog niet zo goed wat hij wilde, toen hij zich inschreef bij Scalda. Toen hij begon met zijn opleiding, kwam de liefde voor de retail business vanzelf: “Ik ben het gewoon gaan doen en gewoon niet meer weggegaan. Ik ben het echt heel erg leuk gaan vinden”.

Maxim is, naast zijn opleiding, in de weekenden verkoper bij woonwinkel Jysk. Hij zou het tof vinden om daar door te groeien tot manager. Hij is een enthousiaste jongen, die zijn medestudenten met passie aanspoort om alle kansen te pakken die op je pad komen. “Je weet van tevoren nooit waar je eindigt, dus je moet het gewoon doen!”.

Scalda is trots op Maxim. Maxim is een Hero van Scalda!