Melvin van der Borgt

Melvin van der Borgt is 19 jaar oud en komt uit Wilhelminadorp. Tijdens de finals van Skills Heroes, het Nationaal Kampioenschap voor beroepen won hij goud in de richting bedrijfsadministrateur/ financieel administratief medewerker.

Melvin straalt wanneer hij begint te vertellen over zijn Skills avontuur. Als tweedejaars, tussen een deelnemersveld van laatstejaars, had hij nooit verwacht ervan door te gaan met de eerste plek. “Het is echt geweldig!” blikt Melvin terug. “Eigenlijk is dat het mooiste wat me ooit is overkomen. Ik heb niet zo’n makkelijke jeugd gehad, maar ik hoop dat ik met deze winst mijn broertje van 11 kan inspireren om echt voor iets te gaan.”

De wedstrijd tijdens de finale bestond uit twaalf opdrachten; negen op theoretisch gebied en drie opdrachten gericht op communicatieve vaardigheden. Voor die laatste drie was hij het meest nerveus. “Ik ben communicatief niet zo sterk. Ik zag dan ook het meest tegen de presentatieopdracht op. Ik had van te voren het presenteren geoefend in de klas. Van mijn klasgenoten kreeg ik de tip om minder heen en weer te lopen tijdens mijn presentatie en meer te lachen. Met die tips in mijn achterhoofd heb ik de presentatie gegeven. Het ging zo goed, het kon eigenlijk niet beter!”.

Ook de jury was enthousiast. Melvin kreeg 87 van de 100 punten. “Ik ben erg bescheiden, maar toen ik hoorde dat de nummer 2 75 punten had gekregen dacht ik ‘shit, ik heb het echt wel goed gedaan’.” De hele deelname aan Skills heeft Melvin een enorme boost gegeven. “We waren vier dagen met het hele Scalda Skills Heroes team samen. We deden spelletjes samen, aten samen, het was echt een hele gezellige groep.”

Met die motivatie vervolgt Melvin zijn versnelde opleiding bij Scalda. Daarna wil hij graag verder studeren op het hbo. In december hoopt hij zijn mbo-diploma te halen. Ondanks dat hoopt hij toch nog mee te kunnen doen met de Skills-editie van volgend jaar. “Het zou wel heel leuk zijn om mijn titel te kunnen verdedigen!”

Scalda is trots op Melvin. Melvin is held van Scalda!