Natalie Manintveld

Op dinsdag 5 april deed Natalie Manintveld als studente Leidinggevende Bakkerij mee aan het Nederlands Kampioenschap Brood en Banketbakken 2016. Ze had zich keurig voorbereid. Een prachtige serie van kleine lekkernijen met als thema Japanse Geisha’s waren haar troef. Ze won de zilveren medaille.

Natalie wist zich voor het Nederlands Kampioenschap te kwalificeren door de Rayonwedstrijden Zuidwest op 10 maart in Breda te winnen. Daarna volgde een periode waarin ze veel oefende in de bakkerij van haar ouders: Bakkerij Manintveld in Rockanje. Ze wil de zaak later graag overnemen van haar ouders. Daarmee zet ze de familietraditie voort: de bakkerij is al sinds 1896 gevestigd in Rockanje.

Haar passie voor het vak gaat ver. Deze zomer reisde ze af naar Italië, waar ze stage liep bij een Italiaanse bakker. De taal beheerste ze nog niet, maar die kloof werd met handen en voeten en heerlijke gebakjes gedicht. In het begin was dat niet altijd even makkelijk, maar ze zette toch door en bleef uiteindelijk twee maanden in Italië.
Passie en talent voor het vak, doorzettingsvermogen en ambitie; dat is Natalie. Natalie is onze Hero.