Noa Schell

Noa zit in het eerste jaar van CIOS Goes Breda. Naast deze opleiding is ze in haar vrije tijd veel bezig met paardensport. Naast wedstrijden rijden volgt ze ook lessen voor Instructeur Paard & Gedrag. Haar zusje Iza is meervoudig complex gehandicapt en heeft daardoor veel verzorging nodig. Voor Noa geen probleem, zij is er wanneer Isa haar nodig heeft. De twee zijn twee handen op één buik!

Iza is het zusje dat Noa altijd gewild heeft. Dat ze een zware handicap heeft, waardoor haar ontwikkeling erg achterloopt, is voor haar bijzaak. Noa heeft nooit moeite ermee gehad, want het is tenslotte haar zusje. “Het is misschien soms wat lastiger in te plannen, omdat er altijd iemand bij haar moet zijn, maar samen komen ze er altijd uit!”

Haar liefde voor de paardensport heeft Noa eigenlijk aan haar zusje te danken. In de periode dat er veel zorg en tijd werd besteed aan Iza, kreeg ze van haar ouders een pony. Een fijne afleiding in roerige tijden. Ondertussen heeft ze drie paarden, waarmee ze regelmatig dressuur rijdt. Paarden zijn inmiddels haar lust en haar leven.

Wat deze nominatie extra bijzonder maakt is dat Carolien Voogdt, Scalda Held 2015, haar in eerste instantie voorgedragen heeft. Carolien komt bij Noa thuis als verzorger van Iza en daar viel het doorzettingsvermogen van Noa haar op: Volgens haar is Noa een held omdat zij zorg draagt voor haar zusje en haar op alle mogelijke manier ondersteunt bij haar ontwikkeling. De liefde die zij voor haar zusje Iza heeft en de mogelijkheden die zij ziet én benut, maken haar echt bijzonder. Ze stelt haar eigen belangen achter, om haar zusje de best mogelijke manier te geven om zich te ontwikkelen!

Scalda is trots op Noa. Noa is Held van Scalda!