Noa Tanghe

Noa Tanghe (18) uit Oostburg is tweedejaars student en volgt de opleiding Manager/ondernemer Horeca.

 

Op 8 april heeft zij samen met Tham Cao deelgenomen aan de vakwedstrijd Future Talents in Vianen. Zij zijn daar derde geworden tijdens de negende editie van deze belangrijke gastronomische wedstrijd. Tijdens de Future Talents vakwedstrijd krijgen mbo-talenten vanuit heel Europa de kans om zichzelf te onderscheiden op zowel gastronomisch als gastvrijheidsgebied: de witte brigades en de zwarte brigades.

Noa vertelt: “Ik volg samen met Tham Cao de opleiding Manager/ondernemer Horeca. Wij werden beoordeeld op verschillende onderdelen van het gastheerschap, zoals presentatievaardigheden, vak- en productkennis en wijn-spijscombinatie. Je moest echt alles uit de kast halen en laten zien wat je allemaal in je hebt. De koks kregen een black-box met een menu en wij moesten daar de wijnen op aanpassen en alles goed serveren. We moesten echt onze gasten een fijne avond bezorgen. Het drong niet echt door dat we gewonnen hadden, vertelt Noa verder. Ik had dit totaal niet verwacht. We keken toch een beetje op tegen de rest. Bovendien was onze voorbereidingstijd op de wedstrijd best wel kort. Ik had samen met Tham maar vier dagen om te oefenen. We waren wel een echt team. Mijn ouders waren ook verrast en super blij met deze prestatie. En ook op school kregen we een beetje het ‘heldengevoel’. “

Noa loopt momenteel stage bij het tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand. Zij werkt daar in de bediening en is ook gastvrouw. Noa: “Ik mocht al heel snel veel doen. Dat heeft voornamelijk ook te maken met hoe je jezelf opstelt. Ik had al snel aangegeven dat ik veel wilde leren. En gelukkig stonden zij daar ook voor open. Het is allemaal heel leerzaam voor mij. Ik weet nog niet goed wat ik in de toekomst wil gaan doen. Ik droom wel over een eigen restaurant. Mogelijk eerst nog wat verder studeren en vooral ook veel ervaring opdoen bij gerenommeerde leerbedrijven. De praktijk is vaak toch een goede leerschool.”