Omar Rodjan

Omar is 21 jaar en volgt de opleiding Gastheer/ Gastvrouwbij Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie in Middelburg. Hij is opgegroeid in de Schilderswijk in Den Haag. Hij had een moeilijke jeugd en verloor zijn vader. Na een zware periode kwam hij dankzij zijn vriendin en schoonouders in Zeeland terecht. Het tij keerde en Omar vond zijn passie in de horeca.

Verkeerde vrienden en slechte invloeden zorgden ervoor dat Omar op 18-jarige leeftijd stopte met school. Het lukte niet om langdurig werk te vinden en uiteindelijk kwam Omar zelfs op straat te staan. Een jaar lang ging het behoorlijk slecht met hem. Geen vaste verblijfplaats, een verslaving en financiële schulden zorgde voor een zwarte periode in zijn leven.

“Gelukkig heb ik mijn vriendin ontmoet. Zij en mijn schoonouders hebben mij er weer bovenop geholpen en daar ben ik ze heel dankbaar voor!” vertelt Omar. De schoonouders van Omar hebben een huis in Vrouwenpolder, waar hij mocht gaan wonen om even op adem te komen. Eenmaal in Zeeland ging hij weer aan het werk. Eerst bij de Roompot als schoonmaker en later bij Grandcafé Brooklyn in Middelburg. Daar ontdekte hij zijn liefde voor de horeca, wat resulteerde in de opleiding Gastheer/ Gastvrouw. Hier haalt hij zijn energie uit en hij geniet met volle teugen!

Inmiddels woont Omar op zichzelf in Middelburg. Doordat hij zijn werk met een opleiding combineert, maakt hij vaak lange dagen. Overdag gaat hij naar school om vervolgens te gaan werken. Soms is hij zo laat thuis dat hij amper tijd heeft om nog te gaan slapen voordat hij naar school moet. Ondanks dat is hij altijd gemotiveerd. Zijn vriendin werkt ook in de horeca en het is een gezamenlijke droom om ooit een eigen restaurant te openen.

Scalda is trots op Omar. Omar is Held van Scalda!