Rachel Joziasse

Rachel kreeg het vak met de paplepel ingegoten. Haar moeder inspireerde haar al van kinds af aan. Rachel wist het zeker: “ik wil kapper worden!” Ze volgt de BBL kappersopleiding bij Scalda en gaat éen dag in de week naar school, de rest van de week werkt ze bij Wave Hairstyling in Oost- Souburg.

Het werken en leren bevalt Rachel erg goed! Ook deinst ze niet terug voor de nodige uitdagingen. Zo behaalde ze, na een goede prestatie op de voorronde op school, de kwalificatieronde voor de finale van Skills Heroes. Skills Heroes zijn de vakwedstrijden voor het mbo. Ook tijdens de kwalificatieronde gooide Rachel hoge ogen met haar creaties. Ze was door naar de landelijke finale en mocht daar Scalda vertegenwoordigen tijdens het Nationaal Kampioenschap!

Over deelname aan het NK zegt Rachel: “De voorbereidingen waren behoorlijk pittig, omdat je er weken van te voren mee bezig bent.‘’ Ook weet je vooraf niet wat je te wachten staat en dit brengt de nodige zenuwen met zich mee. Gelukkig was haar model; Ayca Grim bekend met Skills Heroes. Zij deed vorig jaar mee en won ook een bronzen medaille tijdens het NK. “Aan Ayca heb ik veel gehad tijdens de wedstrijd. Ze heeft me echt door de wedstrijd heen getrokken. Daarnaast was de begeleiding vanuit school ook erg goed. Mijn docenten hebben me echt heel goed gecoacht richting de finale!”

Over deelname aan Skills Heroes zegt Rachel: “Skills Heroes was voor mij één grote ervaring. Je leert om onder druk te werken, in een andere omgeving dan in een kapsalon én met toeschouwers om je heen. Ondanks dat het veel tijd kost om je voor te bereiden, zou ik het iedereen aanraden om mee te doen. Ik wil mezelf steeds verbeteren en het uiterste uit mezelf halen. Dat is gelukt!"

Nu vindt ze het ook wel weer fijn dat de wedstrijden voorbij zijn, zodat ze zich weer kan focussen op school en haar werk. Maar deze ervaring had ze nooit willen missen!

Scalda is trots op Rachel. Rachel is een HERO!