Rick de Vlieger

Rick heeft last van angsten: “Ze beginnen als nachtmerries alleen word ik als het ware niet wakker en blijft de nachtmerrie door gaan.” Toch staat hem dat niet in de weg de opleiding Bouwkunde te volgen bij Scalda College voor Techniek en Design.

Daar doet hij het prima zegt zijn docente Caroline Passenier: “Rick is een bijzonder leuke jongen om in de klas te hebben. Hij is alert en attent en draagt bij aan de goede sfeer in de klas.”

Het valt meteen op dat Rick de opleiding van zijn dromen volgt. Zodra hij over 3-D printers, maquettes of geprinte gitaren praat, zie je een twinkeling in zijn ogen: “Ik heb ook een 3D-printer voor thuis gekocht. Alles wat je kunt tekenen kun je ook printen. Je maakt dus van iets digitaals iets fysieks. Dat vind ik wel heel gaaf.”

Zijn docenten zijn erg trots op hem. Zowel wat hij zichzelf aan kennis bijbrengt rondom 3-D printers, tot aan hoe hij omgaat met zijn verleden. Caroline: “Rick werkt hard aan het overwinnen van zijn angsten en dat doet hij heel goed. Hij heeft het ook bespreekbaar gemaakt in de klas en dat maakt hem een voorbeeld voor anderen. Ik ben dan ook echt trots op hem!