Steef van de Gruiter

“Ik zat te twijfelen welke opleiding ik moest kiezen; horeca of ICT” vertelt de 21-jarige Steef van de Gruiter. Hij koos uiteindelijk voor de opleiding ICT-beheerder aan Scalda College voor Techniek en Design. Dat was geen verkeerde keuze, want inmiddels heeft hij diverse successen behaald zowel op school als op zijn stage.

Op school was Steef algemeen directeur van het studentenbedrijf Shared Service Center (SSC). In zijn functie als directeur ging hij mee naar bijeenkomsten en congressen met betrekking tot ICT. Als directeur van het leerbedrijf is Steef uitgegroeid tot een zelfverzekerde professional die zonder moeite in het openbaar spreekt.

Ook organiseren gaat Steef goed af. Zo organiseerde hij een sportdag voor alle studenten en docenten van de opleidingen ICT-beheer en een vrijdagmiddag borrel voor medewerkers van het SSC om elkaar te informeren over voortgangen en successen. Zijn docent/mentor Jeroen van Os: “Steef is een boegbeeld van het SSC én van de opleiding!”

Ook op zijn stage ging het Steef voor de wind. Hij liep voor de tweede keer stage bij Emergis, een instelling voor Geestelijke Gezondheidszorg in Zeeland. Tijdens zijn stage ontwikkelde Steef een procedure voor het op een veilige manier verwijderen van oude hardware. Daarnaast draaide hij mee op de helpdesk binnen Emergis. Steef: “Mensen helpen en de waardering die je dan krijgt… Daar word ik blij van!”

Steef: “Het maakt niet uit waar je begint, als je ergens 100% voor gaat, dan kun je alles bereiken”. Hij vindt het daarom ook geen probleem om ergens ‘klein’ te beginnen en om zichzelf op te werken en misschien wel hoofd van een afdeling te worden. Of, eigen baas… dat is misschien ook wel iets voor hem! Met zijn organisatietalent én verantwoordelijkheidsgevoel moet dat zeker lukken.

Leuk om te weten: in zijn vrije tijd zet Steef zich in voor jeugdvoetval én is hij DJ!