Stijn van Kervinck

Bij het zien van de nieuwe Zeeuwse Dienstregeling voor het openbaar vervoer schrok de 19-jarige Stijn van Kervinck zich aan het begin van dit jaar een hoedje. Per 1 maart kon hij niet meer na 18.00 uur van school naar zijn eigen woonplaats. Ook reizen op zondag was voor hem en zijn plaatsgenoten niet meer mogelijk. Het kon niet anders dan dat ook andere studenten hierdoor in de problemen moesten komen. En wat te denken van ouderen of mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer?

Initiatiefnemer van 'Zeg NEE tegen de Zeeuwse Dienstregeling'
Komt hiermee op voor de belangen van anderen

Bij het zien van de nieuwe Zeeuwse Dienstregeling voor het openbaar vervoer schrok de 19-jarige Stijn van Kervinck zich aan het begin van dit jaar een hoedje. Per 1 maart kon hij als student van de opleiding Juridisch Medewerker bij Scalda College voor Commerciƫle en Zakelijke Dienstverlening niet meer na 18.00 uur van school naar zijn eigen woonplaats. Ook reizen op zondag was voor hem en zijn plaatsgenoten niet meer mogelijk. Het kon niet anders dan dat ook andere studenten hierdoor in de problemen moesten komen. En wat te denken van ouderen of mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer?

Met het bestuderen van de nieuwe dienstregeling werd zijn verbazing alleen maar groter. Hij besloot een facebook-pagina op te richten, die binnen no time meer dan 3000 likes had. Ook een petitie en een handtekeningenactie volgde. De Scalda Studentenraad, waar Stijn op dat moment voorzitter van was, voerde mee actie. Dit resulteerde in maar liefst meer dan 13.000 handtekeningen. De acties werden op de voet gevolgd door Omroep Zeeland, de PZC en de internetbode. Ook Hart van Nederland stond bij Stijn op de stoep. De 13.000 handtekeningen werden aangeboden aan gedeputeerde Van Heukelom van de Provincie Zeeland.

Alle inspanningen resulteerden in een aanpassing van de nieuwe dienstregeling tot aan het eind van het schooljaar. Ook werden enkele hete hangijzers aangepast. Toch laat Stijn het daarbij niet zitten . Vanuit zijn stageplaats in Den Haag zet hij zijn acties via social media onverminderd door. Of er nog meer aanpassingen volgen kan alleen de toekomst ons vertellen. Maar dat Stijn de discussie in Zeeland op gang heeft gebracht, staat buiten kijf.

Scalda is trots op Stijn: omdat hij durft op te komen voor zichzelf, belangen van een ander weet te verdedigen en lef toont om het gesprek met provinciale bestuurders aan te gaan.

Stijn van Kervinck is Held van Scalda.