Tamara van den Berg

Tamara is 35 jaar en zit in het laatste jaar van de opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 4 (Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen) bij Scalda in Terneuzen. Als je Tamara ontmoet zie je een vrolijke en spontane vrouw, maar dat is weleens anders geweest. Door haar borderline problematiek kwam ze in een negatieve spiraal terecht. Na een jaar zeer intensieve therapie staat ze nu gelukkig weer volop in het leven. En wil ze haar eigen ervaring inzetten om anderen te helpen.

Tamara werkte in de detailhandel toen ze last kreeg van psychische problemen. Na verschillende therapieën die niet werkte nam ze een drastische beslissing. Ze koos voor een jaar lang interne therapie. “Ik moest dit doen om er weer bovenop te komen. En wat is nu één jaar op een mensenleven als je daarna de rest van je leven weer normaal kan functioneren?!” vertelt Tamara.

Tijdens deze therapie kwam Tamara erachter dat ze graag haar eigen ervaring wil inzetten om anderen met psychische problemen te helpen. Toen ze weer thuis kwam en haar leven weer op de rit had, koos ze daarom ook voor een opleiding in de zorg. Een uitstekende keuze zo bleek, want op haar stage zijn ze razend enthousiast over Tamara en zouden ze haar het liefst direct een baan aanbieden.

Helaas zit dat er om financiële redenen niet in. De Vier elementen in Zuiddorpe, waar ze stage loopt, is een particulier initiatief dat wordt gerund door een ontzettend lief echtpaar. Zij hebben te maken met beperkte budgetten en middelen. Maar, een ding is zeker. Waar Tamara uiteindelijk ook terecht komt, ze heeft een duidelijk doel voor ogen: ‘Ik wil ervoor zorgen dat de cliënten beter in hun vel zitten, daar word ik echt gelukkig van’.

Scalda is trots op Tamara, Tamara is Held van Scalda!