Team Cooking Battles

Tijdens de Horecabeurs in Goes wonnen studenten Thijn Minekus en Yannick van de Guchte, Anne van Marion en Fleur de Meijer tijdens de Cooking Battles in Goes de prijs voor ‘beste bier/wijn –spijscombinatie en cocktail’. Thijn en Yannick studeren beiden bij Scalda voor Zelfstandig werkend kok, Fleur doet de opleiding gastvrouw, Anne de opleiding Horecamanager/ ondernemer. Het was voor het eerst dat het team samenwerkte.

“De wedstrijd bestaat uit verschillende onderdelen. Het beste overall team wint de Zilte Bokaal,” legt Anne van Marion uit. Die prijs ging aan hun neus voorbij. Maar dat vonden de dames in ieder geval niet erg! “Toen ik hoorde wat de prijzen waren, wilde ik de prijs voor wijn/spijs heel graag winnen: we mogen met het team gaan eten bij InterScaldis!” vertelt Fleur stralend. “Dat stond wel op mijn bucketlist, uiteten in een driesterrenrestaurant doe je niet iedere dag!”

De studenten moesten met hun team een vijfgangenmenu bereiden en serveren aan de vakjury. De heren zorgden voor het perfecte gerecht, de dames dekten de tafel in, serveerden de bijbehorende dranken en lichtte de gerechten toe. “Vooral de tijdsplanning en de communicatie tussen keuken en bediening was belangrijk. Maar het liep gesmeerd,” vult Anne aan. “We hadden hele leuke gesprekken aan de tafels. Dat stelt je op je gemak.”

Aan de voorbereiding kon het ook niet liggen. Het team kreeg veel hulp van school en van professionals in het werkveld, bijvoorbeeld van een Michelin sterrenrestaurant (la Trinité). Anne en Fleur kregen zelfs een baan aangeboden. “Iemand die het zo goed doet en het zo graag wilt, die wil ik in de zaak!” Of ze op het aanbod ingaan weten ze nog niet: “Eerst maar eens stagelopen. Daarna zou ik graag de bartenderopleiding willen gaan doen in de zomer.” Aldus Fleur die duidelijk haar roeping gevonden heeft.

Ook Anne heeft haar roeping gevonden, al heeft zij voor zichzelf een ander toekomstbeeld. Zij wil graag naar de hogere hotelschool in Den Haag of Maastricht. Het vak zit in haar bloed.

Scalda is trots op Team Cooking Battles, Team Cooking Battles zijn de Heroes van Scalda!