Tessa Snijders

Tessa volgt de opleiding Dierenverzorger en heeft dan ook een grote voorliefde voor dieren. Tijdens haar opleiding is haar interesse in reptielen enorm gegroeid, maar ook met andere beestjes kan ze goed omgaan. Tijdens de Skills Heroes vakwedstrijd won ze namelijk brons!

Zelf heeft Tessa vier katten, twee landschildpadjes, een eend, een kameleon, baardagamen en een hond. Als ze vertelt over haar kameleon gaan haar ogen glimmen. Haar stage loopt ze bij de Reptielenzoo in Vlissingen, waar ze alle ins en outs over de verzorging van reptielen leert. “Het zijn kwetsbare beestjes, die hebben veel verzorging nodig”.

Ook met kippen en katten kan Tessa uit de voeten. Daar gingen de opdrachten namelijk over tijdens de Skills Heroes vakwedstrijd Dierenverzorger. Tessa werd opgegeven door haar docenten en mocht naar het Nationaal Kampioenschap in Limburg. Ter voorbereiding schafte Scalda een speciale broedmachine aan, zodat Tessa van tevoren goed kon oefenen met de kippeneieren. Alles leerde ze over de groei, gezondheid en verzorging van kippen en katten. Ook al zat Tessa midden in haar examenperiode, toch vond ze de tijd om te oefenen voor de wedstrijd. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen! De tegenstanders van de vakwedstrijd waren allemaal niveau 3 en 4. Toch presteerde Tessa, die niveau 2 volgt, het om de derde plaats te behalen.

Voor de toekomst weet Tessa nog niet helemaal wat ze wil. Eerst maar eens de opleiding afmaken, daar heeft ze sowieso talent voor!

Scalda is trots op Tessa. Tessa is een Hero van Scalda!