Tham Cao

Tham deed al aan meerdere horecawedstrijden mee. Dit schooljaar won ze de voorronde in de richting Gastheer/Gastvrouw en mocht ze door naar het NK Skills Heroes, waar ze brons behaalde. Sinds haar 16e werkt ze bij het drie sterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen.

Tham is een ambitieuze meid. Vorig jaar deed ze met een klasgenoot mee aan de horecawedstrijd tijdens Foodlab Zeeland. Ze viel niet in de prijzen, maar gooide wel hoge ogen bij jurylid Claudia Brevet, gastvrouw van drie sterrenrestaurant Inter Scaldes. Inmiddels werkt Tham bijna een jaar bij het restaurant. “Het begon met gewoon water en brood, zoals iedereen begint. Maar langzamerhand mocht ik steeds meer gaan doen”. Inmiddels staat ze elk weekend als gastvrouw in de zaak.

Dit schooljaar deed ze mee aan de Skills Heroes vakwedstrijd. Ze won de voorronde en mocht naar finale in de RAI in Amsterdam, waar ze met haar vriendelijke lach en professionaliteit brons behaalde! Tham is open, sociaal en leergierig. Cocktails maken vindt ze fantastisch. Voor de wedstrijden werd ze via Scalda gecoacht door Hannah van Ongevalle (The Pharmacy) en Tanja Spuesens ((Pure c/Blueness), maar het is het gastvrouwschap waar ze echt in uitblinkt.

De opleiding aan Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie bevalt Tham goed en ze wil graag doorleren nadat ze haar diploma behaalt. Ze wil naar de hotelschool, ergens buiten Zeeland, om de mogelijkheden in de horeca buiten Zeeland te ontdekken. In de toekomst zou ze graag haar eigen bedrijf willen opstarten maar voorlopig wil ze wel op sterrenniveau blijven werken: “je moet de lat hoog leggen voor jezelf!”.

Scalda is trots op Tham. Tham is een Hero van Scalda!