Vicky de Kunder

Vicky is op een bijzondere manier genomineerd voor Helden en Heroes. Een Scaldamedewerker, waar zij op school eigenlijk helemaal niets mee te maken heeft, heeft haar voorgedragen als Held. Een medewerker waar ze normaliter nooit kennis mee had gemaakt, ware het niet dat hij een ziek dochtertje had en zij stage liep op de kinderafdeling van Ziekenhuis ADRZ.

“Het is zo moeilijk om je dochtertje te zien lijden en haar dan in het ziekenhuis achter te moeten laten, omdat je er zelf ook helemaal door heen zit na slapeloze nachten,” vertelt Jeroen. Gelukkig heeft ADRZ een uitstekende kinderafdeling: “De zusters daar zijn zo geweldig! Maar ook zij moeten hun aandacht verdelen over alle zieke kinderen en hebben niet altijd tijd voor een knuffel of een troetel. Begrijpelijk. Toch was er elke dag een meisje die bijzonder veel tijd stak in Aylin en zich ook echt betrokken voelde bij onze zieke baby. Ik kwam erachter dat dit een zuster-in-opleiding was. Ik vroeg haar welke opleiding ze deed. MBO zei ze. Hey dacht ik, dan moet die van ons zijn!” En dat bleek. Vicky de Kunder volgt de opleiding Mbo-Verpleegkunde aan de Bessestraat in Goes.

“De gehele week heeft Vicky heel intensief gezorgd voor mijn dochtertje. Ze heeft ons uitstekend op de hoogte gehouden van alles, en was altijd in de buurt. Haar interesse en betrokkenheid waren heel sterk. Haar inzet, medeleven en commitment om ons meisje beter te maken maakt me blij en trots! Prachtig om een student van Scalda zo boven alles uit te zien steken!”